Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.
Kayleigh | 10-3-2023 2 Minuten

Keramisch parket

Keramisch parket, wat is het precies en waarom moet je hiervoor kiezen?

Keramisch parket, ook wel houtlook tegels genoemd zijn keramische tegels met een houtlook print. Keramisch parket is een combinatie tussen de uitstraling van hout en de voordelen van keramiek. Anno 2023 kunnen ze houtlook prints extreem realistisch nabootsen waardoor het bijna niet meer van echt te onderscheiden is. Er worden verschillende houtmotieven op gedrukt en er worden zelfs voelbare houtnerven in verwerkt. Er is een veelzijdigheid aan structuren, kleuren en afmetingen. Houtlook tegels zijn een van de meest populaire vloeren op dit moment. Keramiek bestaat uit een mix van zand en klei en wordt bij hoge temperaturen gebakken (1200 – 1300 °C). Hierdoor is keramiek zeer hard en slijtvast. Keramisch parket of houtlook tegels zijn krasbestendig en niet gevoelig voor vlekken.

Een aantal voordelen op een rij:

Duurzaam
Een keramische tegel is een van de meest duurzame producten voor wanden en vloeren. Zolang het op de juiste manier verwerkt wordt gaan keramische tegels jaren mee. Het verkleurd niet en de afweking blijft hetzelfde.

Onderhoud
Een keramische vloer heeft ten opzichte van een echte houten vloer geen onderhoud nodig. Dit bespaart je een hoop geld. 

Vloerverwarming
Een van de belangrijkste voordelen tegenover echt parket, houtlook tegels zijn geschikt voor vloerverwarming. Keramiek is het meest ideale materiaal voor vloerverwarming. Keramiek is namelijk een top materiaal voor het geleiden van de warmte en houden de warmte lang vast waardoor je minder hoeft te stoken. Win – win!

Vochtbestendig
Keramiek is vochtbestendig, dat betekend dat je keramische tegels in iedere ruimte binnen of buitenshuis kunt toepassen. Denk hierbij aan de keuken, badkamer of je terras. Keramische tegels hebben een sterke anti-sliplaag, waardoor je niet kunt uitglijden.

Slijtvast en krasbestendig
Keramische houtlook tegels zijn een van de meest slijtvaste materialen onder de vloeren. Dit is een voordeel tegenover echt hout. Naast particulier gebruik kunnen keramische houtlook tegels ook gebruikt worden in openbare ruimtes zoals winkels, hotels en bedrijfspanden.

Vlekvrij
Keramische tegels zijn bestand tegen elke vorm van viezigheid. Doordat keramiek op hoge temperaturen wordt gebakken sluiten alle poriën in de tegels. De vlek blijft alleen op het oppervlak van de tegel, waardoor deze gemakkelijk verwijderd kan worden (ook na een langere tijd). Je kunt tegels gewoon schoonhouden door er met een vochtige doek of dweil overheen te gaan.

Hittebestendig
Keramische tegels zijn hittebestendig, een mooi alternatief voor bij – of onder een open haard.

Unieke prints
Dankzij de huidige productie technieken zijn houtlook tegels niet meer van echt hout te onderscheiden. Zo zijn er per serie en fabrikant diverse houtprints waardoor de planken uniek zijn en er geen herhalingen te zien zijn.    

Dit vind je misschien ook interessant