Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback

Kronos Ceramiche Carriere du Kronos

Klassieke kanten voor een verweerd uiterlijk

Nieuw en oud, steen en beton: de serie Carrière Du Kronos slingert als het ware tussen deze vier verschillende benaderingen. Het fascineert door de interpretatie van steen maar dan in een betonlook uitvoering.

De twee oppervlaktypes maken de serie tot een zeer opwindend project: Kronos Ceramiche interpreteert met deze serie een oppervlak in een spannende antieke stijl waarbij de vloer er veel rustiger en homogener uitziet.

Deze ontwerpen geven je twee totaal verschillende manieren om je woonruimte binnen een tegelserie te ontwerpen.

Materiaalmix in antieke stijl

Carrière du Kronos van Kronos Ceramiche brengt de mix van beton en steen op een buitengewone manier bij elkaar. In eerste instantie doet het oppervlak denken aan oude stenen en grove cementoptiek. De materialen smelten zo goed samen dat een authentiek oppervlak wordt gecreëerd. Het ontwerp doet denken aan de kleur van steen maar de structuur heeft meer  een betonlook karakter.

Als tweede verrassing biedt Carrière Du Kronos een keuze uit twee verschillende oppervlakken: Anticato en Liscio. Het idee van Kronos Ceramiche achter deze twee interpretaties is om een en dezelfde steen op verschillende manieren te laten werken. Een variant van de tegels, Anticato, interpreteert de steen alsof deze al lang in gebruik is, met krassen, vlekken. De tweede variant, Liscio, interpreteert het oppervlak alsof het nieuw is met gladde randen en een glad oppervlak.

Drie kleuren en drie afwerkingen

De betonlook tegel in de oppervlaktevariant "Anticato", brengt een heel natuurlijke flair in uw huis. Het gedetailleerde ontwerp van het gebruikte uiterlijk van het oppervlak creëert een overtuigend beeld dat zijn eigen verhaal vertelt. Naast het oppervlak zijn ook de randen anders. Carrière du Kronos biedt in de variant Anticato bijpassende kanten, die ook Anticato worden genoemd. Hoewel deze tegels zijn gerectificeerd, hebben ze randen die eruitzien alsof ze in de loop der jaren zijn versleten en gebroken. Deze look harmonieert perfect met het antieke beeld van het oppervlak.

Vlak en glad.
Nieuwe natuursteenlook van Carrierère du Kronos

In ruil daarvoor hebben de tegels in de versie Liscio (even) een rechte en gerectificeerde rand zodat het totaalbeeld er dus nieuwer uitziet en meer doet denken aan nieuwe, pas gelegde tegels. Beide varianten, Liscio en Anticato, zijn 10 mm dik en verkrijgbaar in een matte (natuurlijke) en een gepolijste (lappato) versie. De Carièrre du Kronos-tegels verschillen echter in hun spel van kleuren. Tegels in de antieke look hebben van nature een levendig oppervlak. Ze zijn gemarkeerd met het V3-kleurbereikmarkering, wat aangeeft dat de tegels onderling mogelijk meer verschillen om zo het authentiek beeld zoveel mogelijk te reproduceren.  De Liscio-tegels daarentegen hebben een rustigere vormgeving: ze zijn gemarkeerd met V2 en hebben daarom een gematigd kleurenspel.

Kronos Ceramiche en de kleuren van helder naar donker

De kleuren van de serie Carrière du Kronos zijn vernoemd naar steden. De drie kleuren Namen (Namur), Gent en Brugge (Bruges) zijn niet bedoeld voor een kleurencombinatie, maar moeten uniform worden gelegd. Namur is de donkerste tint van Carrière du Kronos. De antracietkleurige kleur gaat bijna naar het zwart. De kleur is in de uitvoering van de Anticato die doordrongen met wolkachtige en helderdere overgang patronen het antieke effect heel goed tot uiting brengt. De situatie is vergelijkbaar met de andere twee kleuren. De lichtbeige Bruges en de halfgrijze tint Gent. Bruges is geschikt voor open, vriendelijke ruimtes, die voornamelijk zijn ingericht in warme, huiselijke tinten. Gent is op zijn beurt een koelere en zeer moderne variant. De nuances doen denken aan de moderne, betonlook. Deze kan op een moderne manier worden geïnterpreteerd en brengt een natuurlijke toets in huis.

Technische gegevens van Carrière du Kronos

Alle tegels, hetzij met een rechte rand of met een antieke rand, worden gerectificeerd. Dus de tegels kunnen ondanks de antieke look strak worden gelegd, om een eigentijds uiterlijk van de vloer te krijgen. Natuurlijk is het porcellanato krasbestendig, vorstbestendig en bestand tegen vuil en vlekken. De tegels zijn geschikt om op de vloer te leggen. De Carrière du Kronos-serie kan ook worden gebruikt als wandbekleding in iedere kleur en indeling. Kenmerkend voor de serie zijn de twee verschillende oppervlakken en de twee randen, die aanzienlijk van elkaar verschillen:

Het Anticato-oppervlak, samen met de Anticato-randen, drukt de antieke stijl uit. Het formaat 60 x 120 cm is daarentegen beschikbaar in het Liscio-oppervlak met normale, rechte randen voor een moderne maar natuurlijke stijl.

Ontdek Carrière du Kronos - een serie die met veel aandacht voor detail is gerealiseerd en twee verschillende looks combineert in één collectie!