Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback

Villeroy & Boch

Villeroy & Boch is een van 's werelds meest gerenommeerde fabrikanten van tegels en keramiek. De Duitse fabrikant dankt zijn succes aan de voortdurend nieuwe oriëntatie en inspelend op de nieuwste trends, die hij combineert met zijn jarenlange ervaring. De stijl van Villeroy & Boch is onmiskenbaar in al zijn producten.

Vanwege de ontwikkeling van het uiterst robuuste en hoogwaardige Vilbostone-porcellanato in combinatie met met Vilbostoneplus oppervlaktebehandeling onderscheidt Villeroy & Boch zich sinds kort ook van veel andere tegelfabrikanten. Het nobele oppervlak verbetert de weerstand tegen vlekken en vuil. Bijzonder is dat ongeglazuurd porcellanato dus ook kan worden gelegd in veel gebruikte openbare ruimtes.

Zelfs vorst en chemicaliën kunnen dit sterke materiaal niet beschadigen. Voorbeelden van deze technologie zijn Villeroy & Boch Bernina, Villeroy & Boch Lucerna, Villeroy & Boch My Earth en Villeroy & Boch Nature Side. Alle vier de series delen hun naturel uitstraling, hun robuustheid tegen omgevingsinvloeden en de perfecte imitatie van natuurlijke materialen.
260 jaar ervaring
Sinds 1836 is de fabrikant bekend onder de volledige naam Villeroy & Boch, omdat Jean-François Boch en Nicolas Villeroy dat jaar hun krachten hebben gebundeld. Maar zelfs daarvoor was François Boch actief op het gebied van keramiek en legde hij de basis voor het bedrijf.
Met meer dan 260 jaar ervaring richt de fabrikant in Mettlach in Saarland zich op innovatie en investeringen in mens en techniek. Villeroy & Boch heeft nu 14 productielocaties in Europa, Azië en Amerika. De innovaties van het bedrijf spreken voor zich maar traditie is nog steeds belangrijk.
Vroege innovaties
Al in het midden van de 19e eeuw lanceerden Villeroy & Boch de eerste uitvindingen. Deze omvatten bijvoorbeeld de "Mettlacher-platen", tegels met ingelegd patroon. Tot op heden is de fabrikant een van de grootste pioniers op het gebied van technische innovaties en nieuwe ontwerpideeën.
Een voorbeeld hiervan is de huidige serie van Villeroy & Boch Townhouse. Deze serie combineert natuurlijkheid met duurzaamheid en geeft de locatie een modern karakter met zijn hoogwaardige leisteenontwerp. Ook gemaakt van keramiek is de serie Villeroy & Boch White & Cream. Het voegt zich bij de serie Townhouse in de hoogwaardige badkamer- en keukentegelseries. White and Cream overtuigt met zijn warme, zachte tonen en zijn eenvoudige, nobele aanwezigheid. Beide series vertegenwoordigen de hoge standaard van het bedrijf.
De nieuwe technologie CeramicPlus, wordt onder meer gebruikt in de Villeroy & Boch Melrose-serie. Dit zorgt ervoor dat de tegels eenvoudiger te reinigen zijn. Deze buitengewone serie belichaamt de samensmelting van kwaliteit en technologie met gedurfd, modern design.
Duurzame economie
Het bedrijf hecht veel belang aan de bescherming van het milieu. Een goede afweging tussen ecologie en economie moet bijdragen tot het behoud van grondstoffen en de reductie van co2-emissies. Het productieproces werd door Villeroy & Boch zodanig geoptimaliseerd dat een duurzame vermindering van energiekosten en een vermindering van afvalwatervervuiling mogelijk werd gemaakt.
Maar niet alleen in de fabriek zelf, maar ook in de ontwikkeling van de producten hecht de fabrikant belang aan milieumaatregelen. Het keramische oppervlak ceramicplus is bijvoorbeeld niet alleen robuuster dan conventioneel keramiek, maar is ook bijzonder gemakkelijk schoon te maken. Dit betekent minder waterverbruik, en een kortere schoonmaaktijd.

Traditie en innovatie
Het uitgebreide assortiment van de Duitse fabrikant getuigt van duurzaamheid, tijdloosheid, esthetiek en kwaliteit. Of het nu gaat om wandtegels of vloertegels: de naam Villeroy & Boch staat garant voor kwaliteit en design op alle gebieden van keramiek. Door bewezen en nieuwe innovaties te combineren, is het bedrijf steeds populairder geworden en is het een van de bekendste Duitse bedrijven geworden.