Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63

Emilceramica Chateau

Rustieke, expressieve tegels

Emilceramica Chateau is apart, tijdloos en elegant. Met deze serie brengt de Italiaanse fabrikant een volledig nieuw concept op de markt. Model voor de serie Chateau staat de natuursteen Pierre de Bourgogne. Deze steen is vooral bekend uit de Franse architectuurgeschiedenis. Daarom is de Franse naam van de serie: Le Chateau, in het Nederlands vertaald: Het kasteel. Tijdens de Cersaie beurs 2018, de jaarlijkse Beurs voor keramiek en sanitair in Bologna Italië, is de serie Chateau geïntroduceerd. Deze tegel van de Emil Ceramica Chateau groep is sindsdien beschikbaar op onze website.

De vindingrijke fabrikant heeft de optische kenmerken van de traditionele Pierre de Bourgogne stenen gebruikt voor de serie Chateau en deze vastgelegd op high-tech tegels. Het resultaat: rustieke, expressieve tegels met een extreem robuust en gemakkelijk te onderhouden oppervlak.

Snel overzicht van Chateau:

  • Versleten beeld in natuursteenlook met Franse flair
  • Licht glimmend oppervlak in vintage look
  • Porcellanato tegels voor vloer en muren
  • Formaten van vloertegels: 60x60, 40x80, 80x80, 60x120, 120x120 cm
  • Natuurlijke, subtiele kleuren: beige, gris, blanc en noir
  • Gerectificeerde tegels maar met rustieke rand

Decoratieve tegels.

Emil chateau in vele maten en met aanpassende decoratieve tegels
Net zoals het voor een moderne tegelserie gehoort, is Emil Ceramica Chateau ook in verschillende formaten verkrijgbaar. Naast het populaire formaat 60x60cm zijn de tegels ook in XXL-formaat gesneden: 60x120 en 120x120cm creëren indrukwekkende vloerpatronen!
Bovendien zijn de twee combineerbare formaten 40x80 en 80x80cm klaar om in dynamische verbanden te leggen.

En hetzelfde geldt voor de decortegels van Chateau: alle decortegels en mozaïeken zijn gemaakt in het formaat 30x30cm.
Twee decortegels zijn beschikbaar als Muretto waarvan een in een baksteen-look en een andere die eruitziet als een miniatuurwand, maar ook in een baksteen-look.

Helemaal Frans

Het idee achter Chateau is helemaal Frans.
Het tegelbeeld doet denken aan historische landgoederen, zoals je ze bijvoorbeeld in de Provence vindt. De eeuwenoude geschiedenis van deze landgoederen kan in zekere zin worden teruggevonden in de tegels van de Chateau serie. Het verweerd oppervlak brengt een warme, huiselijke en toch zeer elegante uitstraling met zich mee.

Natuursteen-look is tijdloos en elegant. Je kunt de tegels combineren met moderne en rustieke woonconcepten. Het tijdloze van deze serie maakt ze een allround talent in de privé-woonkamer!

Helemaal geslaagd is deze bijzondere natuursteen-serie van Emil Ceramica.
Een ding ontbreekt er zeker niet aan: KARAKTER.
Chateau is zo gedetailleerd uitgevoerd dat ze niet te vergelijken is met een ander tegel-serie.

Het ontwerp van het oppervlak van Chateau is liefdevol ontworpen. Kleine, optische onregelmatigheden geven de reeks een uniek karakter. Een van de tegelvarianten zorgt voor een enigszins vettig uiterlijk van het oppervlak, zodat het vintage design nog beter tot uiting komt.
Deze variant wordt lappato (gepolijst) genoemd. De volledig matte versie wordt naturale genoemd.

De onregelmatige tegelranden die er uitzien als versleten en het unieke karakter zet Emil Ceramica Chateau de kroon op het werk!
Emil Ceramica Chateau:
Een ander uniek kenmerk van het Chateau zijn hun rustiek randen: De tegels worden gerectificeerd en zijn recht, maar de randen van de tegels hebben een rustieke gebrokkeld kant.

Natuurlijke kleuren in grijs en beige.

Beige, Gris, Blanc, Noir: De Emil Ceramica Chateau-serie is verkrijgbaar in deze vier kleuren. Dat is nauwelijks een verrassing, want de vier kleuren zijn natuurlijk, authentiek en subtiel en bieden een perfecte oplossing voor het interpreteren van deze traditionele natuursteen uit Frankrijk.
Emil Ceramica - Chateau: BEIGE
De kleur Blanc, samen met beige, de helderste tint uit het pallet. Deze tegel is eigenlijk bijna helemaal wit. Alleen door subtiele, grijsachtige kleursluiers en slijtagekenmerken krijgt de tegel zijn typische kenmerken.
Emil Ceramica - Chateau: NOIR
De donkerste tint is Noir: een halfgrijze tint, die minder doet denken aan de originele Pierre de Bourgogne-kleur, maar daardoor juist een zeer elegante en rustieke uitstraling heeft. Emil Ceramica, Chateau.

Zelfs in de donkere versie overtuigde "Noir" in de natuursteenlook in. Het charmante karakter roept een ongelooflijke, historische flair op in elke kamer.

Tijdloze, elegante tegels met Chateau

De schoonheid van de castle-stones, ook wel bekend onder de naam raw-stones komt voort uit het feit dat ze hun tijdloos, omdat een oude natuursteen met een rijke geschiedenis niet alleen elegant is, maar ook een verlangen naar het verleden uitstraalt. In de geschiedenis ligt een heel bijzondere gratie en de fabrikant Emil Ceramica heeft dit door tal van details gevat in deze tegel.

De kasteel-tegels hebben een subtiele glans, waardoor het oppervlak oud en versleten is. Tegelijkertijd zorgt de zachte glans voor een fijne esthetiek. Als een speciaal kenmerk zijn de onregelmatige details die op afstand doen denken aan fossiele schelpen.

Accessoires en terrastegels van chateau.

Accessoires en terrastegels van chateau.
80x80cm is het indrukwekkende formaat van de terrastegels van Emil Ceramica Chateau. Zo kan deze serie worden gebruikt voor een doorlopend beeld van binnen naar buiten.

Met een dergelijke implementatie worden de woonruimtes naar buiten geopend. De ruimte krijgt optisch meer oppervlak en werkt overeenkomstig groter. Deze moderne manier van leggen is momenteel erg in zwang.
Heel bijzonder dat zelfs een klassieke tegel als Chateau met zijn rijke geschiedenis zo in deze moderne stijl kan worden geïmplementeerd.

Uiteraard zijn ook plinten beschikbaar voor de serie. Deze plinten zijn nodig om in uw woonkamer helemaal af te maken. Voor verdere vragen over Chateau verheugen wij ons op uw bezoek in onze tegel-showroom in Tienray! Het is natuurlijk ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen met ons verkoopteam.