Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Lea Ceramiche Bio Recover

Een serie die boekdelen spreekt

Lea Ceramiche Bio Recover vertelt een verhaal vanaf de eerste dag van hun gebruik. De keramische fabrikant namelijk ook gemerkt dat de "vintage look" steeds populairder wordt. Want tegenwoordig zegt niet alleen de inrichting, maar ook stijl van muren en vloeren iets over de persoonlijke smaak van iemand die zijn appartement of huis opnieuw wil inrichten. De Bio Recover-serie zorgt voor een geweldige combinatie van keramiek met houtlook en vintage uitstraling. 

Jouw smaak ook in formaat

De serie heeft iets bijzonders. Iets dat veel andere houtlook series niet te bieden hebben. Bio Recover wordt in 2 verschillende formaten aangeboden. Een formaat is zeer uitnodigend ontworpen. Met 20x180 cm, strekken de houtlook tegels zich uit over een groot deel van de kamer en herinneren aan een klassieke, oude houten vloer. Daarentegen is het kleinere formaat van 20x121,5 cm behoorlijk modern en ongebruikelijk. Deze tegels structureren de ruimte meer en onderstrepen de gebruikte vintage look.

Creativiteit drukt zich uit in kleuren

Dat een zeer creatief team aan de serie Bio Recover heeft meegewerkt, is al te zien aan de kleuren van deze exclusieve serie. Golden Flame is een middentint die in bijna alle kamers warm en flexibel kan worden gebruikt. Warm Cream, de helderste tint van de serie, ziet er ondanks de rustieke uitstraling zachtaardig en vriendelijk uit. Bij de donkerste tint, Old Walnut, komt waarschijnlijk de flair van het basisconcept van de serie het best tot zijn recht: De donkere houtlook tegels tonen ruw en ruig op maar verlenen deze op hetzelfde moment de oude sfeer van vroeger en zelfs een romantisch tintje.

Technische kenmerken

Na het bakken worden de tegels gerectificeerd. Deze eigenschap onderstreept de houtlook, omdat de scherpe randen bekend zijn van echte houten planken. De serie biedt slipweerstand R10. Het is vorstbestendig en kan daarom buitenshuis worden gebruikt. Een ander kenmerk van Bio Recover is dat de serie ook tegen de muur kan worden gebruikt. Als u vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze servicemedewerkers, die u kunnen laten kennismaken met alle functies van de serie.

Creëren van de vintage stijl

De slijtage die door de jaren heen bij hout ontstaat kan ook worden verkregen in een keramische serie. Lea Ceramiche bereikt dit door de slijtage van vele jaren na te bootsen. De sporen die achterblijven op het hout worden door verhogingen en holtes in het keramiek bereikt. Aders en kleurvariaties op de oppervlakken completeren de typische, state-of-the-art vintage-look.

Houtoptiek vol voordelen

Het keramiek van de serie Bio Recover biedt vele voordelen. Deze variëren van pretentieloosheid tot eenvoudige zorg en een lang leven. Bij vervuiling is in de meeste gevallen helder water voldoende om deze te reinigen. Voor een zware vervuiling volstaat een klein beetje neutraal schoonmaakmiddel. De serie is kras- en vuilbestendig en wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur. Met Bio Recover kun je tot 60 jaar genieten van het innovatieve, creatieve ontwerp.