Uitleg

Antislip klassen

Het is begrijpelijk dat in sommige ruimtes speciale voorwaarden gelden, met name in ruimtes zoals zwembaden of sanitaire voorzieningen. Zowel geglazuurde als ongeglazuurde porcellanato tegels kunnen aan verschillende eisen voldoen, zoals een fijnkorrelig, ruw of geprofileerd oppervlak. Zelfs met heel kleine tegels of mozaïeken krijgt de vloer een speciale antislipweerstand omdat de voegen hier hun steentje bijdragen aan de antislip weerstand.

Slipweerstand klassen

De volgende klassen zijn gedifferentieerd voor tegels die in de openbare ruimte worden gebruikt Ruimtes die toegankelijk zijn op blote voeten vallen onder beoordelingsgroepen A, B en C Voor ruimtes die normaal met schoeisel worden betreden gelden de groepen R9 tot en met R13. Deze evaluaties zijn nog niet vastgesteld voor privéruimtes, waarbij met name in bij inloopdouches sterk wordt aanbevolen geschikte antislip tegels te selecteren (beoordelingsgroep B).

Algemene informatie over antislip klassen

Voor privéruimtes zijn de slipweerstandsklassen R12-13 niet relevant. Deze klassen zijn specifiek gedefinieerd voor de industrie. Ze zijn van belang wanneer in een ruimte bijvoorbeeld zuivelproducten, oliën of andere voedingsmiddelen worden geproduceerd waarbij de vloer veilig begaanbaar is voor het personeel. Voor commerciële gebieden worden de volgende antislipklassen gebruikt, waar u zich aan kunt oriënteren:
  • R9 - Entreegebieden binnen
  • R10 / 11 - Ingangszones buiten
  • R9 - trap naar binnen
  • R10 / 11 - trap naar buiten
  • R9 - toiletten
  • R10 - kleedkamers en wasruimtes

description bild

 Let er vooral bij uw tegelkeuze voor natte ruimtes (bijvoorbeeld bij een inloopdouche), dat deze een klasse B aanduiding heeft. Voor zwembaden moet U een tegel kiezen met een klasse C merkteken. Overigens: hoe hoger de antislipklasse, hoe ruwer het oppervlak. Dit is natuurlijk logisch, omdat de tegels meer weerstand moeten bieden.  Hoe ruwer het oppervlak, des te hoger de slipweerstandsklasse. Dit brengt echter wel met zich mee dat het schoonmaken hierdoor iets bemoeilijkt wordt. Bedenk dus eerst voor welk toepassingsgebied de tegel gebruikt wordt voordat u "veilig" gaat, moet u bedenken of uw toepassingsgebied een hoger niveau van slipweerstand vereist.

Anti-slipklassen in het kort uitgelegd. 

Tegels in openbare ruimtes zijn onderverdeeld in beoordelingsgroepen A, B en C:

A staat voor geschiktheid voor droge vloeren
B staat voor geschiktheid voor natte vloeren
C staat voor de geschiktheid voor zwembaden

De slipweerstandsklassen R9 tot R13 geven aan hoe groot de wrijvingscoëfficiënt is. Hoe hoger het getal, hoe hoger de stroefheid De antislipklassen R12-13 zijn niet relevant voor een privéomgeving In oorsprong zijn antislipklassen eigenlijk gebaseerd op de stroefheid wanneer de tegels in een bepaalde hoek worden gelegd. Aangezien een dergelijk grote hellingshoek voor privégebruik meestal niet relevant is worden de verschillende klassen voor thuisgebruik meer op het doel dan op de hellingshoek gebaseerd.

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags