Uitleg

Tegel slijtgroepen

Allereerst kunnen tegels in verschillende categorieën worden onderverdeeld: er zijn keramische en porcellanato tegels. Porcellanato wordt geglazuurd en ongeglazuurd geproduceerd. Het geglazuurde oppervlak van deze tegels kan na verloop van tijd tekenen van slijtage vertonen. Daarom zijn de tegels verdeeld in klassen of groepen. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik moet een overeenkomstig slijtklasse worden uitgekozen. Als de tegels op plaatsen worden gelegd met een extreme belasting, zoals een entreebereik, moet u ongeglazuurde tegels kiezen.

Waardoor slijt een tegel?

De slijtage is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat ook de gebruiksfrequentie. Hoe vaak worden de tegels belopen? Worden ze thuis gebruikt of in een openbare ruimte? Een andere voorwaarde is de plaats van de tegel. Hoe zijn de vervuilingsomstandigheden daar? Liggen de tegels direct in het interieur achter het terras of bij de voordeur? Is er sprake van mechanisch gebruik zoals belasting door auto’s? Bovendien zijn de slijteigenschappen afhankelijk van het type glazuur en hoe dik de tegels met glazuur zijn bekleed en of ze glanzend, half glanzend of mat zijn. Al deze factoren worden spelen een rol bij de slijtklasse waar een tegel bij ingedeeld wordt. Na deze informatie is het eenvoudiger om de geschikte tegels te kiezen voor je project.

Slijtklasse 0 - lichtste belasting

Deze tegels zijn niet geschikt voor het vloeroppervlak. De meeste fabrikanten van merknamen, waaronder Villeroy & Boch, bieden bijvoorbeeld geen tegels aan in deze slijtklasse.

Slijtklasse 1 - zeer licht gebruik

Tegels in slijtklasse 1 worden over het algemeen gebruikt in privé sanitaire ruimtes of in slaapruimtes. De kamers hebben een vrij lage gebruiksfrequentie en worden meestal betreden met zachte zolen zonder krassende vervuiling zoals zand.

Slijtklasse 3 - gemiddelde belasting

Deze slijtklasse wordt waarschijnlijk het meest gebruikt voor privéruimtes. Woonruimtes, vloeren, gangen, balkons of loggia's worden gelegd met tegels van deze klasse. Voor keukens moet eerder gedacht worden aan tegels in slijtklasse 4.

Slijtklasse 4 - zwaardere belasting

Deze ruimtes worden over het algemeen intensiever gebruikt. De vervuiling en belasting is binnen een normaal bereik. Met name keukens, ingangen, terrassen of hotelkamers worden hiermee vaak voorzien.

Slijtklasse 5 – zware belasting

Tegels in deze klasse zijn bestand tegen een zeer zware belasting. De belasting bestaat bijvoorbeeld uit het grote aantal bezoekers dat er gebruik van maakt. De mogelijk bestaat dat vuil aan schoenen de vloer bevuild. Deze tegels worden bijvoorbeeld gebruikt in bakkerijen, snackbars of hotelingangen. Voor privégebruik is deze categorie niet interessant.

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags