Uitleg

Met CeramicPlus verbeterde tegels kort uitgelegd

Speciale behandeling

CeramicPlus wordt door Villeroy en Boch aangeduid voor tegels die een speciale behandeling hebben ondergaan waarbij een extra laag aangebracht wordt om de tegel extra te verzegelen.
Het effect is dat de tegel eenvoudiger te reinigen is en een langere levensduur heeft.
Een van de grote voordelen van de met CeramicPlus veredelde tegels is hun krasvastheid.
Door de verzegeling worden de tegels robuuster. Op basis van de oppervlaktebehandeling blijven de tegels langer mooi en wordt het glazuur beschermd zodat de tegel lang zijn oorspronkelijke uitstraling behoudt.

Hygiënische voordelen van CeramicPlus

De met CeramicPlus behandelde tegels bezitten een bijzonder hygiënisch oppervlak. Dat komt onder andere door het feit dat water zonder achterlaten van resten kan worden opgedweild. Dat spaart tijd omdat de vloer zich eenvoudig laat afdoen met een vochtige dweil. Je hebt ook veel minder reinigingsmiddel nodig omdat vuil zich niet aan het oppervlak hecht. Hierdoor is de vloer eenvoudig met water te reinigen.  

Besparing bij reinigen

Volgens Villeroy & Boch is de tijd die nodig is om de vloer te reinigen slechts 10% in vergelijking tot normale zonder CeramicPlus behandelde vloeren waarbij aangetekend dient te worden dat men ook slecht 10% van het reinigingsmiddel nodig heeft. Tevens zijn de tegels water en olie-afstotend waardoor het reinigen extra gemakkelijk wordt gemaakt. Vooral kosmetica en hygiëneproducten zoals douchegel of shampoo laten zich eenvoudig afspoelen.
De meeste van onze Villeroy & Boch wandtegels zijn met CeramicPlus behandeld. Op de afbeelding is duidelijk weergegeven wat het effect van de behandeling is.

Villeroy & Boch series met CeramicPlus

Moonlight
Moonlight is bijvoorbeeld een serie die met CeramicPlus is behandeld. Hierdoor zijn zowel de matte als de glansuitvoering heel eenvoudig te reiningen.

Melrose
Deze wandtegel is in natuur en wit in zowel glans als mat verkrijgbaar en is met CeramicPlus verbeterd.
De decor en mozaïektegels zijn echter door hun complexe structuur niet behandeld.

Houston Wall
Houston Wall behoort ook tot een van de producten waarbij het CeramicPlus procedé is toegepast. De serie bestaat uit 2 kleurvarianten: wit en beige in het formaat 30x60. Een lichte textuur imiteert zachte ribbels op het oppervlak van de tegels.  

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags