Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 30-06-2023 2 Minuten

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op bijna alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat deze bepalend zijn voor de hele sfeer in de badkamer.

Hoe vind ik de juiste badkamertegels

Materiaal, kwaliteit en decoratie

Naast het uiterlijk spelen twee andere belangrijke factoren een rol. Het materiaal van de tegels, de kwaliteit en de print, die ervoor zorgen dat de badkamer een gevarieerde uitstraling krijgt. Deze blogpost gaat over drie kernthema's die het concept van jouw badkamer bepalen. Kleur en stijl van de tegels
Materiaal van de tegels
Patroon- en decortegels

Precies de tegels van jouw keuze 

Een belangrijke beslissing is de kleur en de stijl die de badkamer zou moeten uitstralen. Betonlook in de badkamer, een tegelmix van marmerlook, of bijvoorbeeld iets heel anders met bijvoorbeeld felle kleuren, pasteltinten, of moderne nuances. Alles is mogelijk. Naast deze beslissing speelt het formaat natuurlijk ook een rol. XXL-tegels zijn de trend en op de wanden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de extra grote tegels. Maar ook de Zelliges, Decortegels en Marokkaanse tegels doen het op dit moment goed. De ontwerpen van onze merkfabrikanten zijn zo divers als de smaken. Badkamertegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, patronen en decors. Naast tegels die natuurlijke materialen nabootsen zoals tegels in houtlook of steenlook, zijn ook veel tegels beschikbaar in de industriële stijl, zoals de beton of metallook. En niet te vergeten de "klassiekers". Monochrome tegels die hun eigen individuele uitstraling verspreiden met speciale patronen of decoratieve tegels. Mat en glanzend, gepolijst of met 3D-reliëfs. Er zijn veel mogelijkheden en de selectie zal niet gemakkelijk zijn. Onze verkopers kunnen jou altijd helpen met het concreet maken van je ideeën en hersenspinsels.

Het materiaal van badkamertegels

Als je de beslissing over kleur en ontwerp eenmaal genomen hebt moet er nog een beslissing genomen worden die niet los kan worden gezien van het visuele uiterlijk van de tegel, namelijk het materiaal. Veel series bieden een modulair systeem waarbij vloertegels in keramiek en wandtegels in porcellanato in hetzelfde ontwerp beschikbaar zijn. Vooral voor de badkamer is zo'n modulair systeem belangrijk, hetgeen te maken heeft met de manier waarop tegels verwerkt kunnen worden. Keramische tegels zijn veel eenvoudiger te snijden dan porcellanato. Bij wandtegels in de badkamer is het vaak noodzakelijk om gaten te zagen voor waterleiding of afvoer. Dan is het een verstandige keuze om keramische tegels kiest om tegen de muur te gebruiken.

Zet accenten met patronen en decortegels

Decoratieve tegels en plinten geven jouw badkamer een individuele uitstraling. Vooral bij heel eenvoudige, monochrome tegels kunnen decors een opvallend accent zetten en de badkamer meer persoonlijkheid geven. Afhankelijk van de serie worden er niet slechts één, maar verschillende decors aangeboden. Sommige tegelseries hebben decoratieve tegels, die zijn ontworpen in dezelfde basistoon als de vloer en wandtegels en worden aangevuld met bloemen- of geometrische patronen. De meeste tegelseries bieden ook mozaïeken die beschikbaar zijn in alle kleuren van de tegelserie. In tegenstelling tot grootschalige decors maken mozaïeken een subtielere indruk en hebben ze een tijdloos effect - vooral in de badkamer. Ze zijn zeer geschikt voor in de douche of voor het decoreren van de nissen. Natuurlijk kan een badkamer niet alleen worden geïndividualiseerd door middel van decors binnen een serie van een fabrikant. Ook mozaïeken en plinten van andere fabrikanten kunnen jouw individuele uiterlijk aanvullen. Let er wel op dat de kleuren en maten met elkaar harmoniseren.

Dit vind je misschien ook interessant