Uitleg

Het vinden van de juiste badkamertegels

Materiaal, kwaliteit en decort

Naast het uiterlijk spelen twee andere belangrijke factoren een rol. Het materiaal van de tegels, de kwaliteit en de decors, die ervoor zorgen dat de badkamer een gevarieerde uitstraling krijgt. Deze blogpost gaat over drie kernthema's die het concept van uw badkamer bepalen

Kleur en stijl van de tegels
Materiaal van de tegels
Patroontegels en decors

Precies de tegels van jouw keuze in de badkamer

Een belangrijke beslissing is de kleur en de stijl die de badkamer zou moeten uitstralen. Betonlook in de badkamer. Een tegelmix van marmerlook. Iets heel anders met felle kleuren, pasteltinten, of moderne nuances.
Naast deze beslissing speelt het formaat natuurlijk ook een rol. XXL-tegels zijn de trend en op de wanden wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de extra grote tegels. De ontwerpen van onze merkfabrikanten zijn zo divers als de smaken. Badkamertegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, patronen en decors.

Naast tegels die natuurlijke materialen nabootsen zoals tegels in houtlook of steenlook, zijn ook veel tegels beschikbaar in industriële stijl, zoals betonlook. En niet te vergeten de "klassiekers". Monochrome tegels die hun eigen individuele uitstraling verspreiden met speciale patronen of decoratieve tegels. Mat en glanzend, gepolijst of met 3D-reliëfs. Er zijn veel mogelijkheden en de selectie zal niet gemakkelijk voor u zijn! In het voorbeeldoverzicht kunt u mogelijk geïnspireerd worden door heel verschillende badkamerideeën.

Margres Prestige heeft bijvoorbeeld de typische Calacatta-marmerlook en een zeer elegant, donker marmer Emperador Black-ontwerp.

Het materiaal van badkamertegels

Als deze beslissing over kleur en ontwerp eenmaal genomen is moet er nog een beslissing genomen worden die niet los kan worden gezien van het visuele uiterlijk van de tegel, namelijk het materiaal. Veel series bieden een modulair systeem waarbij vloertegels in keramiek en wandtegels in porcellanato in hetzelfde ontwerp beschikbaar zijn. Vooral voor de badkamer is zo'n modulair systeem belangrijk, hetgeen te maken heeft met de manier waarop tegels verwerkt kunnen worden. Keramische tegels zijn veel eenvoudiger te snijden dan porcellanato. Bij wandtegels in de badkamer is het vaak noodzakelijk om gaten te zagen voor waterleiding of afvoer. Dat is het een verstandige keuze om keramische tegels kiest om tegen de muur te gebruiken.

Heldere keramische tegels zijn verkrijgbaar in een groot aantal verschillende ontwerpen waardoor de keuze soms wat moeilijk is.

Het neemt niet weg dat porcellanato tegels eenvoudig tegen de wand gebruikt kunnen worden maar dat het zagen van gaten bemoeilijkt wordt door het hardere materiaal. Met een modulaire serie heb je deze problematiek niet omdat beide soorten tegels perfect bij elkaar passen en de gehele badkamer dus kan worden bekleedt met tegels van verschillende oorsprong maar met exact hetzelfde uiterlijk.
In ons onderwerp over modulaire tegels beschrijven we dit nog eens uitgebreid.

Zet accenten met patronen en decors in de badkamer

Decoratieve tegels en plinten geven uw badkamer een individuele uitstraling. Vooral bij heel eenvoudige, monochrome tegels kunnen decors een opvallend accent zetten en de badkamer meer persoonlijkheid geven.

Afhankelijk van de serie worden er niet slechts één, maar verschillende decors aangeboden. Sommige tegelseries hebben decoratieve tegels, die zijn ontworpen in dezelfde basistoon als de muurtegels en worden aangevuld met bloemen- of geometrische patronen. De meeste tegelseries bieden ook mozaïeken die beschikbaar zijn in alle kleuren van de tegelserie. In tegenstelling tot grootschalige decors maken mozaïeken een subtielere indruk en hebben ze een tijdloos effect - vooral in de badkamer. Ze zijn zeer geschikt voor het douchen of voor het decoreren van nissen.

Natuurlijk kan een badkamer niet alleen worden geïndividualiseerd door middel van decors binnen een serie van een fabrikant. Ook mozaïeken en plinten van andere fabrikanten kunnen uw individuele uiterlijk aanvullen. Let er wel op dat de kleuren met elkaar harmoniseren. Misschien vindt u inspiratie voor uw nieuwe badkamer op deze foto's:

Kortom: wat zijn de overwegingen bij uw badkamerkeuze.

Voordat u besluit om voor specifieke tegels voor de badkamer te gaan, is het zeker de moeite waard om over twee dingen na te denken. Is het belangrijk voor u om de perfect passende vloer en wandtegels met elkaar te combineren. Ons advies is in dit geval om te kiezen voor een uitgebreide modulaire serie waarbij beide tegels perfect op elkaar zijn afgestemd.

De tweede overweging is of de tegelserie van uw keuze bijpassende decors en mozaïeken biedt. Hoewel mozaïeken van andere fabrikanten vaak kunnen worden gecombineerd moet U wel goed opletten of de kleur erbij past en natuurlijk de dikte en het formaat.


Badkamertegel inspiratie uit onze voorbeeldafbeeldingen

Vindt u een van onze voorbeelden in de schuifregelaar hierboven bijzonder spannend? Bekijk dan de juiste serie:

Afbeelding 1: Villeroy & Boch Unit Four Een stukje eenvoud en tijdloosheid voor uw badkamer

Foto 2: Kronos Ceramiche Wood Side voor een stukje natuur met tegels met houtlook

Foto 3: Kronos Ceramiche Prima Materia Betonlook voor pure industriële stijl in de badkamer

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags