12 tips voor de kleine badkamer
Trusted Shops Tegelstudio.nl Cashback

De 12 beste tips voor kleine badkamers

gepubliceerd op 03.09.2019

Interieurontwerp.

Tip 1: Gerectificeerde xxl-tegels op muur en vloer.
Essentieel voor elk badkamerontwerp zijn natuurlijk de tegels. Voor kleine badkamers zijn royale XXL-tegels het beste. Je moet niet terugdeinzen voor het kiezen van grote formaten, omdat ze je helpen de badkamer groter te laten lijken.

Tegels van 30x90 cm kunnen bijvoorbeeld horizontaal op de muren worden geplaatst. De wanden worden daarbij visueel uitgerekt in lengte. Als u gerectificeerde tegels gebruikt, krijgen de wand en de vloer een homogene, doorlopende look, omdat de voegen zeer smal en onopvallend kunnen worden aangebracht (ongeveer 2 mm). De kleine badkamer heeft een groter oppervlak en zorgt voor een kalme totaalindruk. Kijk voor een rustig algeheel beeld in onze blogpost over de juiste voegkleur: de juiste voegkleur.

Tip 2: heldere muurtegels brengen meer breedte naar ruimte.
Voor kleine badkamers zijn lichte wandtegels belangrijk. Ze maken de ruimte aanzienlijk breder en meer open. Deze zeer eenvoudig te gebruiken trick moet je niet stoppen in de creatieve selectie van je tegels! Of het nu om een lichte steenlook, een koele betonnen look of klassieke witte wandtegels gaat - u bent er altijd en overal open! Al deze varianten zijn ook verkrijgbaar in lichte kleuren! Blader door onze tegelmerken van A zoals Agrob Buchtal naar X zoals XL Style en ontdek de tegels op de voorbeeldafbeeldingen die je het leukst vindt!

Tip 3: onderbrekingen en verdeling vermijden
In veel gevallen profiteren badkamers van kleurbreuken en scheidingswanden. Dit is echter geen goed idee in kleine badkamers: kamerverdelers laten de ruimte er nog smaller uitzien, en nog sterkere accenten met kleuren die de badkamer onderverdelen verkleinen visueel de grootte van de badkamer.

Het is daarom een goed idee om de badkamer zo stil mogelijk te maken. U kunt dit bereiken door wand- en vloertegels te selecteren die enerzijds goed bij elkaar passen en anderzijds niet te veel sterke contrasten daartussen hebben. Tip 4 en 12 laten zien dat een uniform ontwerp niet betekent dat je het moet doen zonder details en contrasten - integendeel! U kunt gericht en discreet gebruik maken, uw badkamer is van hoge kwaliteit en individueel.

Tip 4: decoratieve tegels maken een uitstekende kwaliteit.
Deze tip is vooral waardevol in kleine badkamers: vooral omdat kleinere badkamers een kleiner oppervlak hebben, zowel aan de muur als op de vloer, kunnen decoratieve tegels, randen en mozaïeken selectief worden gebruikt. Maak van deze gelegenheid gebruik om uw kleine badkamer een individuele toets te geven en de badkamer er waardevoller te laten uitzien.

Er zijn bepaalde oppervlakken die zeer geschikt zijn om te worden versierd met decors of mozaïektegels. Deze omvatten niches (indien aanwezig) of details achter de ijdelheid. Ook kan de doucheruimte volledig worden bekleed met decoratieve tegels en het gebied achter het toilet is ook verfraaid om het witte keramiek te benadrukken. Maar teveel contrast met de rest van de badkamer moet worden vermeden (zie Tip 2).


Tip 5: toilet voor installatie op halve wanden.
Een installatie op de muur is noodzakelijk als de stortbak van het toilet in de muur is verborgen. Voor badkamermodernisaties wordt tegenwoordig nauwelijks nog een andere oplossing gebruikt. Voor kleine badkamers is een halfhoge installatie aan de muur een zeer goede keuze. Waarom? De halfhoge muur laat "lucht" achter, in tegenstelling tot een ruimtehoog voorwendsel van de bovenste helft van de kamer. De badkamer ziet er automatisch groter en opener uit. Een bijkomend positief neveneffect: het resultaat is een plank die bijzonder waardevol is in een kleine badkamer met weinig ruimte.

Tip 6: installatie van een vloerverwarming.
Voor een complete modernisering van een kleine badkamer moet u overwegen een vloerverwarmingssysteem te installeren. Vloerverwarming bespaart de ruimte die normaal door de radiator wordt ingenomen. Als alternatief zorgt een handdoekverwarming in een kleine badkamer voor een aangenaam klimaat en warmte. Hoewel het wat ruimte wegneemt, maar het positieve neveneffect heeft van het dienen als een ophanging voor douchedoeken.

Een alternatief voor vloerverwarming is ook de Schlüter-systemen DITRA-HEAT-E: een oppervlakteverwarmingssysteem voor wanden en vloeren, dat meestal voldoende is voor verwarming in kleine badkamers en aanzienlijk meer welzijn en comfort biedt. In deze blog heb ik alle belangrijke informatie over de DITRA-HEAT-E: Schlüter Systems DITRA-HEAT-vloerverwarming samengevat

Tip 7: afwijken van de badkuif of ruimtebesparende bad
De badkuip is waarschijnlijk het meest ruimtelijke element in een kleine badkamer. Daarom zou je twee keer moeten nadenken, als je echt een bad nodig hebt. Zonder badkuip kunt u de ruimte in de badkamer heel goed gebruiken voor een ruime douche en heeft u meer mogelijkheden om kasten te bieden voor opslagruimte. Maar zelfs met een badkuip zijn er enkele mogelijkheden voor een kleine badkamer:

Speciale badmodellen zorgen ervoor dat u ondanks het bad veel ruimte kunt besparen. Hoekbaden gebruiken efficiënt de hoeken van de badkamer, waardoor er meer ruimte overblijft voor de ijdelheid, douche en kasten. Een soortgelijke functie wordt ook geboden door asymmetrische kuipen, die naar het voeteneinde smaller worden. Zogenaamde heupbaden zijn een mogelijke oplossing voor slangbaden.

Tip 8: bodem gelijke, open douches met glasafscheiding.
State of the art en de nieuwe constructie en renovatie een geweldig idee: de douche op de begane grond met een open zijde. Dit type douche heeft verschillende voordelen. Aan de ene kant is het uiterlijk: de glazen ruit doet de badkamer open lijken. De douche is nauwelijks merkbaar en neemt optisch geen oppervlak weg.

Nog een groot voordeel: een douche op gelijk niveau is geschikt voor de leeftijd. Er is geen ingewikkelde ingang en deze kan worden geïmplementeerd in de zithoekniveaus van de douche. Nissen ook functioneren als opslagruimte voor douchegel, shampoo en Co. Verder kan voor de douche, hetzelfde (non-slip) tegels die in de rest van de kleine bad op de vloer gelegd. Dit zorgt voor een homogene uitstraling en draagt bij aan een harmonieuze ambiance.

Een douche op vloerniveau kan bijvoorbeeld worden gemaakt met producten van Schlüter Systems of met Wedi-producten die het installeren van een dergelijke douche zeer eenvoudig maken.

tip 9: begin je badkamer!
Kleine en blokjes badkamers zijn rusteloos en strak. De keuze voor badkamermeubelen is belangrijk als u van uw badkamer een harmonieuze wellness-oase wilt maken. Over het algemeen moeten kleine kasten en meubels worden geleverd in kleine badkamers, maar u kunt kiezen voor grotere meubels.

Lange kasten, die niet zo breed zijn, lijken minder volumineus en passen elegant in het beeld van de kamer. Deze kasten kunnen ook aan de muur worden bevestigd, waardoor het reinigen van vloeren eenvoudiger wordt en er zelfs meer ruimte in de badkamer is.

Tip 10: veel licht in het kleine bad! Functionele en decoratieve lichtbronnen
Een kleine badkamer profiteert van veel licht! Natuurlijk daglicht is het beste, maar zelfs badkamers zonder ramen kunnen groter en uitnodigender zijn met veel licht. Je moet eerst het licht systematisch installeren: waar je het het meest nodig hebt. Dit is meestal op de spiegel en op het plafond voor verlichting van de kamer. Plafondspots of een plafondlamp kunnen voor dit doel worden geïnstalleerd.

Maar ook voor de sfeer mag u het verlichtingsontwerp niet verwaarlozen. Indirect licht zoals spots en spots zorgen voor een gezellig licht dat uitnodigt tot ontspanning.

Tip 11: een grote spiegel vergroot de ruimte
Deze tip is al wijdverspreid, maar ik wil hem hier volledigheidshalve opsommen: een grote spiegel reflecteert de ruimte en maakt deze visueel groter. In een kleine badkamer is deze snelle en gemakkelijke manier om uw kamer groter te laten lijken de prijs waard!

Tip 12: wees zorgvuldig voor een liefhebbend ontwerp van je kleine bad
In een kleine badkamer is veel decor niet mogelijk. En inderdaad zou je jezelf in een kleine kamer iets moeten beperken, voor zover het de decoratie betreft. Te veel voltooide oppervlakken zijn onrustig en zorgen ervoor dat uw badkamer vol en ongemakkelijk wordt.

Beperk je tot een paar, mooie decoratieve elementen die je in het bijzonder leuk vindt en passend bij het meubilair. Vergeet niet dat u textiel, zoals handdoeken en badlaken, kunt gebruiken om kleuraccenten toe te voegen die op elk moment kunnen worden gewijzigd. U blijft dus flexibel, met name op het gebied van kleurontwerp. Bovendien zorgen een of twee groene planten voor frisheid in baden met daglicht. In badkamers zonder ramen, kunt u op zoek naar hoogwaardige kunstplanten met hetzelfde effect.

Toepassingsvoorbeelden: hoe je het goed maakt!

Positief voorbeeld:
  • De wand- en vloertegels zijn uniform
  • Verschillende formaten voor muur en vloer: het wandformaat is lang en smal, het creëert meer breedte
  • Pre-wall element biedt opslagruimte
  • Grote spiegel weerspiegelt de ruimte en creëert meer ruimte
  • Goed verlicht voor een huiselijke, heldere totaalindruk
  • XXL-tegels op de vloer maken een vlakke indruk


Negatief voorbeeld:
Slecht verlicht.
Te donkere tegels op de muren
Douche had kunnen worden gerealiseerd met een glazen wand om meer openheid te bieden
Toilet hoek is druk tussen muur en ijdelheid

MISSCHIEN VINDEN ZE DAT OOK LEUK

Mobiele woninginrichting

Mobiele woninginrichting

Een specialist op dit gebied is Bemelen mobiele woninginrichting. Bemelen woninginrichting geeft al meer dan 30 jaar in heel Limburg advies aan huis met betrekking tot woninginrichting. Gordijnen, zonwering, raamdecoratie, vloeren, karpetten, horren, insectenwering: Met behulp van stalen en foto's kun je in alle rust een keuze maken. Ervaar nu ook het gemak van Thuis combineren met Bemelen Mobiele Woninginrichting.
02-10-2019
De 12 beste tips voor kleine badkamers

De 12 beste tips voor kleine badkamers

Soms moet je roeien met de riemen die je hebt. Als de ruimte van de badkamer klein is ben je vaak erg beperkt in je keuze. Je moet dan proberen de beschikbare ruimte zo effectief mogelijk te gebruiken. Een kleine badkamer betekent echter niet dat je automatisch wordt beperkt in je opties!
We hebben 12 tips voor de modernisering van kleine badkamers samengesteld. Met deze tips kunt u uw badkamer visueel vergroten en een aangename sfeer creëren in een kleine ruimte.
03.09.2019
Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.
14.09.2019
Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!
13.09.2019
10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!
04.09.2019
Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!
09.09.2019
Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!
11.09.2019
Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

19.09.2019
Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.
30.04.2019
Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.
23.04.2019
Charges en kleurnuances

Charges en kleurnuances

Hoe ontstaan kleurverschillen binnen eenzelfde serie.
08.05.2019
Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.
04.05.2019
Tegels op de juiste manier boren

Tegels op de juiste manier boren

Hoe kun je het beste een gat boren in een keramische tegel.
26.07.2019
Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.
02.08.2019
Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.
13.08.2019
Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.
29.07.2019
Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.
14.08.2019
Met CeramicPlus verbeterde tegels kort uitgelegd

Met CeramicPlus verbeterde tegels kort uitgelegd

Ceramic Plus is een uniek door Villeroy & Boch ontwikkeld procedé om keramische tegels te verzegelen.
21.08.2019
Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.
10.09.2019
Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.
23.08.2019
Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.
16.09.2019

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom Tienray

Tags