Inspiratie

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

We kijken eens naar de feiten:

Feit 1: De gemiddelde badkamer is 9,1 m²
Feit 2: We brengen elke dag ongeveer 40 minuten door in de badkamer!
Feit 3: De nieuwste trend zijn inloopdouches
Feit 4: Criteria voor topbadkamers: handig in gebruik
Feit 5: Veel mensen kunnen de kosten van een badkamerrenovatie niet goed inschatten
Feit 6: De kleur wit wordt nog steeds het meest gekozen in de badkamer!
Feit 7: Zo beoordelen mensen hun huidige badkamer!
Feit 8: Frustratie in de badkamer - het is gewoon te klein!
Feit 9: De gemiddelde leeftijd van een bad is 19,5 jaar
Feit 10: De grootste wensen voor de droombadkamer: daglicht en groot bad

Feit 1: De gemiddelde badkamer is 9,1m² groot.

De gemiddelde badkamer is dus eerder bescheiden van formaat. Hoewel de grootte van de badkamer al enkele jaren gestaag groeit (in 2006 was dit slechts 7.8m ²), blijft de gemiddelde afmeting meer bescheiden. Alleen huiseigenaren overtreffen met een badkamer van gemiddeld 10,3 m², die van huurders. Gastentoiletten zijn in vergelijking met 2006 slechts met 0,2m² toegenomen. In 2017 was dit gemiddeld 3,4m².

Feit 2: We vertoeven dagelijks rond de 40 minuten in de badkamer!

Onderzoek heeft aangetoond dat de tijd die elke dag in de badkamer wordt doorgebracht in huishoudens waar vier of meer mensen wonen afneemt. Gemiddeld brengen we een half uur (29 minuten) door als we met meer dan vier mensen samenwonen. In een eenpersoons huishouden bedraagt de "badkamertijd" ongeveer 47 minuten. Deze tijd is over de hele dag verspreid.

Er is zelfs een verschil tussen het dagelijks badkamergebruik van vrouwen en mannen, maar het verschil is niet zo groot. Vrouwen besteden gemiddeld 47 minuten aan badkamertijd, terwijl mannen dit maar 35 minuten volhouden.

Feit 3: De nieuwste trend zijn inloopdouches

Binnen zes jaar (tussen 2011 en 2017) heeft de inloopdouche een hoge vlucht genomen. Ten minste 17% van de badkamers is nu uitgerust met een dergelijke inloopdouche! Dit is een stijging van 10% ten opzichte van 2011. Sindsdien is er weer enige tijd verstreken en zal het percentage weer aanzienlijk hoger liggen.

Waarom is de inloopdouche nu ineens in opkomst? Aan de ene kant is het betreden van de douche nu veel veiliger, geschikter en comfortabeler. Aan de andere kant ziet de inloopdouche er visueel veel mooier uit. De grootte is ook zeer flexibel en neemt optisch minder ruimte in beslag. Een inloopdouche wordt vaak alleen door een glazen douchewand gescheiden van de badkamer. Voor de vloer en de inloopdouche worden vaak dezelfde tegels gebruikt hetgeen een rustig beeld geeft.

Feit 4: Top badkamer criteria: praktisch gebruik.

Bijna iedereen is het er mee eens dat de badkamer gemakkelijk te gebruiken moet zijn. Dit is geen verrassing als je ziet hoeveel de onder feit 3 genoemde inloopdouches zich nu manifesteren!

Het criterium "praktisch en functioneel" is voor de gebruikers belangrijk waarbij het vermogen om te ontspannen en zich goed te voelen ook erg belangrijk wordt gevonden
Andere criteria zoals hoge kwaliteit, milieuvriendelijk en energiebesparend zijn ook erg belangrijk.

Feit 5: Veel mensen kunnen de kosten van een badkamerrenovatie niet goed inschatten

Iedereen die dit al eens eerder heeft gedaan weet dit wel maar als je dit nog nooit hebt gedaan is het moeilijk te beoordelen. Een derde heeft geen idee wat de kosten van een badkamerrenovatie zijn.

28% denkt naar schatting maximaal 5.000 € kwijt te zijn.
20% schat tussen € 5 en 10.000 te moeten investeren en slechts 10% van denkt meer nodig te hebben.

Natuurlijk is een dergelijke kostenraming voor een badkamerrenovatie moeilijk. Het hangt allemaal af van de vraag welke onderdelen worden geïnstalleerd. Hoeveel kasten worden geplaatst, welke tegels worden gelegd en welke maatregelen moeten worden genomen vóór de renovatie: Is de badkamer vochtig, moet de vloer worden geëgaliseerd, welke aanpassingen moeten worden gedaan en moet het door een vakman worden uitgevoerd?)

In een blogpost die we binnenkort publiceren, laten we u een concreet voorbeeld zien, welke kosten u kunt verwachten voor een badkamerrenovatie! Zodra het bericht online is, publiceren we het hier natuurlijk ook.

Feit 6: De kleur wit wordt nog steeds het meest gekozen in de badkamer!

De kleur wit in de badkamer staat al heel lang bovenaan. De meeste mensen geven de voorkeur aan een witte badkamer. Deze moet tijdloos en modern zijn! De kleuren beige en grijs volgen op enige afstand maar blauw wordt ook nog wel gebruikt. Maar wie weet. In de afgelopen jaren zijn tegels in betonlook en houtlook extreem populair geworden. Misschien wordt de kleur wit de komende jaren vervangen!

Witte wandtegels, waaronder bijvoorbeeld een witte marmer-look zijn populair! Geloof het of niet, wit is ook veelzijdig! Omdat een witte badkamer perfect kan worden gecombineerd met tegels in andere kleuren of verrijkt met mozaïeken en decors.

Feit 7: Zo beoordelen mensen hun huidige badkamer!

Onze huidige badkamer wordt in de eerste plaats als gebruiksvriendelijk en functioneel gezien. De helft geeft aan dat hun badkamer levensloop bestendig is terwijl de andere helft vindt dat hun badkamer state-of-the-art was.
De meeste mensen zijn tevreden met hun badkamer. Natuurlijk zijn er ook nog grote groepen die niet tevreden zijn. Welke frustaties hebben de meeste mensen.

Feit 8: De badkamer wordt vaak te klein gevonden!

De meeste mensen vinden hun badkamer te klein, maar hoe zit het met de rest van de bevindingen. Niet verwonderlijk dat lijst wordt aangevoerd door de kleine afmetingen van de badkamer! Met een gemiddelde afmeting van 9,1m² (zie feit 1) is de beschikbare ruimte in de badkamer beperkt tot een douche en een wastafel. Het plaatsen van een bad en een douche wordt dan al erg moeilijk.
Verdere opmerkingen zijn dat er geen raam in de badkamer zit of dat de badkamer niet levensloop bestendig is.

Feit 9: Gemiddelde levensduur is 19,5 jaar.

Gemiddeld gaat een badkamer 19,5 jaar mee. De meeste badkamers zijn tussen de 11 en 20 jaar oud. De oudere badkamers zijn vaak gedateerd of soms wel sterk verouderd.
Bij de aanschaf van een nieuwe badkamer zijn advies, uitrusting, service en prijs belangrijk.

Feit 10: De grootste wensen voor een droombad.

Bij een droombad zijn er 2 zaken die eruit springen. Een groot bad en daglicht. Bovendien zijn moderne, aan de muur hangende, toiletten voor de droombadkamer erg in trek en mogelijk LED-verlichting voor een sfeervolle ambiance. Ook een inloopdouche is een must.
Dat waren onze Top 10-feiten rond een gemiddelde bad. Komen deze feiten je bekend voor? We kunnen veel van deze antwoorden bevestigen via onze dagelijkse gesprekken met onze klanten. Andere feiten hebben ons ook verrast.
We vinden het bijvoorbeeld apart dat een groot bad deel uitmaakt van de absolute droombadkamer, zeker omdat de meeste mensen nauwelijks de tijd nemen om een lang bad te nemen? We blijven de ontwikkelingen op de voet volgen en informeren die via ons blog. 

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags