Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 05-06-2023 2 Minuten

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer
De kracht van een betonlook tegel ligt bij het tijdloze ontwerp hiervan. Deze tegel is een mooie basis als je van een minimalistische stijl houdt maar kan ook zeker wanneer je een Marokkaanse, eclectische of klassieke stijl wil neerzetten. Door het kiezen van het juiste meubilair, het juiste sanitair en de juiste accessoires, zoals bijvoorbeeld textiel, kun je de ruimte helemaal naar jouw eigen stijl aanpassen. Beton biedt vanaf het begin een zeer moderne uitstraling, die geïnspireerd is door de industriële stijl. Betonlook tegels kunnen echter veel van elkaar verschillen. De ene tegelfabrikant biedt een zeer rustig en minimalistisch design aan, waar de ander juist werkt met meer expressie en prints die de verschillende structuren en kleuren van beton nabootsen.

Kleurenmix

Net als bij witte tegels, kan de grijze basistint van betonlooktegels worden gecombineerd met elke denkbare kleur: sterke bordeaux-tinten, moderne en frisse turquoise kleuren of zeer nobel: de mix met zilver en goud. Niettemin heeft betonlook een duidelijk effect dat witte, neutrale tegels niet bezitten. De betonlook brengt een bepaalde industriële flair bij jou thuis.

Imola Ceramica Azuma & Azuma Up

Voor de serie Azuma kreeg de Italiaanse fabrikant Imola Ceramica ideeën uit de architectuur- en  stijlwerelden uit Oost-Azië. Japan, het land van de rijzende zon, heeft zijn eigen, eenvoudige ontwerpstijl. De Azuma-serie biedt geen opvallende kleurschommelingen of rusteloze patroontegels. De serie lijkt discreet en creëert een zeer stijlvolle ambiance.
De Azuma Up, een vervolg op de bestseller Azuma heeft dezelfde kenmerken en eigenschappen maar varieert in kleur. Waar de Azuma veelal grijstonen bevat, heeft de Azuma Up een kleurpallet van Ivoor tot Hazelnoot,  warmere en zachtere beige-bruin tinten. 

Kronos Ceramiche Prima Materia

Een zeer populaire betonlook serie die niet alleen in de badkamer wordt gebruikt is de serie Prima Materia van Kronos Ceramiche. Vanwege het assortiment aan XXL-tegels is de Prima Materia erg populair in woonruimtes. Maar ook in de badkamer geven de XXL-tegels een speciaal effect. Ook het gemak waarmee het onderhoud gepleegd kan worden doordat er veel minder voegen zijn speelt vaak een belangrijke rol. Een groot voordeel van Prima Materia is dat deze zowel in standaard- als in XXL-tegels beschikbaar zijn. Verder zijn er mozaïeken en decoratieve tegels in deze collectie om bij deze serie te gebruiken. Mozaïeken in betonlook kunnen accenten zetten en afwisseling in de badkamer bieden, zonder afbreuk te doen aan de minimalistische betonlook. Ze benadrukken de sfeer op een stijlvolle manier.

Emil Ceramica Be Square

Een manier om de badkamer dat extra vleugje luxe te geven, is bijvoorbeeld het gebruik van gepolijste tegels op de muren. Emil Ceramica Be Square biedt beide varianten: mat en glanzend, of wel Naturale of Lappato. De matte versie wordt meestal op de vloer van de badkamer gebruikt, omdat deze een betere slipweerstand en een goede grip geeft, zelfs als u op blote voeten loopt. De gepolijste tegels kunnen op de wanden worden gelegd. Het zachte contrast tussen glans en mat creëert een uitgesproken elegante sfeer. Je kunt ook spelen met de kleur: de wandtegels kunnen een lichtere kleurtoon hebben dan de vloertegels of juist andersom, het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat.

Decortegels

Vooral geschikt voor dat kleine beetje extra in de badkamer zijn decoratieve tegels en mozaïeken. Vaak hebben alle series ook wel decors, mozaïeken of murretto’s in de serie opgenomen, maar wij vinden het ook heel vernieuwend om te kiezen voor een decortegel van een hele andere serie. Door te kiezen voor een andere serie kun je de betonlook een heel andere stijl en sfeer meegeven. Wil je het minimalistisch en rustig houden, dan raden wij wel aan om een decor of mozaïek te kiezen uit dezelfde serie. Dit zorgt voor rust en eenheid. In onze webshop vind je op de seriepagina alle decors, mozaïeken, formaten en oppervlakken die wij aanbieden van deze betreffende serie.

Betonlook met stijl

Hoe kan de badkamer zo worden ontworpen worden dat de wellness factor niet verloren gaat ondanks de stedelijke industriële flair? Je kunt werken met een nis, muren of wandjes om zo geborgenheid te creëren. Zoals hierboven ook al genoemd, kijk ook eens naar de accessoires, hier kun je het wellness gevoel zeker mee versterken. Een mooie geurkaars, handdoeken set, badmat of zeeppomp, ze dragen allemaal bij aan de totale sfeer van de ruimte.

Tips

  • Effectieve indruk: durf grijze betonlooktegels toe combineren met felle kleuren zoals turquoise of bordeaux.
  • Let erop of je gewenste betonlook serie ook decors en mozaïeken biedt, als je accenten wilt zetten
  • XXL in de badkamer: Zelfs tegels met een betonlook uiterlijk in XXL-formaat kunnen indruk maken in de badkamer en bieden ook functionele voordelen.
Kayleigh

Ik ben Online Content Creator bij Tegelstudio en houd je op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels en sanitair. Mijn specialiteit, trends en lifestyle onderwerpen!

Toon alle artikelen van Kayleigh.

Dit vind je misschien ook interessant