Inspiratie

Betonlook in de badkamer

In deze blogpost willen we u laten zien hoe een badkamer in beton-look het beste tot zijn recht komt. We presenteren enkele series uit ons assortiment, die uitermate geschikt zijn om de badkamer een moderne uitstraling te geven.

We zijn ook bezig met de vraag welke series ook mozaïeken en decors aanbieden om interessante accenten te zetten. Voor veel van onze klanten is het ontwerp met decors belangrijk. Subtiele blikvangers met decoratieve tegels of de met mozaïek uitgeruste doucheruimte straalt individualiteit uit.

De ambiance met betonlook in de badkamer

Smaken verschillen en dat geldt natuurlijk ook voor onze badkamertegels. Er zijn bijvoorbeeld tegels die een neutrale atmosfeer creëren. De kern van dit ontwerp is de tijdloze stijl in de badkamer, een puristische look, die wordt bepaald door decoratieve elementen zoals vazen, huishoudtextiel en het meubilair. In de badkamer wordt deze stijl voornamelijk gecreëerd met klassieke witte tegels. Betonlook hoort niet noodzakelijk bij dit type tegels. Beton biedt vanaf het begin een zeer moderne uitstraling, die geïnspireerd is door de industriële stijl. Maar ook hierbij geldt dat een betonlook niet automatisch betekend dat de ene tegel niet op de andere lijkt. Sommige tegelfabrikanten bieden bijvoorbeeld zeer rustige en puristische ontwerpen van betonoppervlakken, terwijl andere juist expressief werken en spelen met het vintage uiterlijk. Overigens kun je hier alles lezen over vintage looks: een trend in de opkomst - vintage tegels en retro-ontwerpen.

Kleurenmix: kleuren combineren met beton

Net als bij witte tegels, kan de grijze basistint van betonlooktegels worden gecombineerd met elke denkbare kleur: sterke bordeaux-tinten, moderne en frisse turquoise kleuren of zeer nobel: de mix met zilver en goud. Niettemin heeft betonlook een duidelijk effect dat witte, neutrale tegels niet bezitten. Betonlook brengt een bepaalde industriële flair bij u thuis en harmonieert daarom perfect met zwarte hulpstukken en een ingetogen industrieel interieur.

Kronos Ceramiche Prima Materia: authentieke betonlook

Een zeer populaire serie betonlooks die niet alleen in de badkamer wordt gebruikt is Kronos Ceramiche Prima Materia. Vooral vanwege zijn XXL-tegels is Prima Materia erg populair in woonruimtes. Maar zelfs in de badkamer geven de XXL-tegels een speciaal effect. Ook het gemak waarmee het onderhoud gepleegd kan worden doordat er veel minder voegen zijn speelt vaak een belangrijke rol. Een groot voordeel van Prima Materia is dat deze zowel in standaard- als in XXL-tegels beschikbaar zijn. Verder zijn er mozaïeken en decoratieve tegels beschikbaar zijn om bij de serie te gebruiken. Mozaïeken in betonlook kunnen accenten zetten en afwisseling in de badkamer bieden, zonder afbreuk te doen aan de minimalistische betonlook. Ze benadrukken de puristische sfeer op een stijlvolle en discrete manier.

Nog een betonlookserie: Lea Ceramiche District

Lea Ceramiche District is net zo gevarieerd als Prima Materia. Naast de klassieke koele grijstinten, bieden de tegels ook warme, bruin-beige kleuren. Een hoogtepunt van de serie zijn de geometrische decoratieve tegels in het formaat 30x30 en 60x60 cm. Met deze patchwork tegels kunnen patronen worden gelegd, die zowel op de muur als op de vloer zorgen voor een spannende look kunnen zorgen.

Vier kleuren brengen nieuwe dynamiek in klassieke betonlook

Foto: Vooral in de badkamer zijn niet altijd koele tonen gewenst. Zo kun je de kleuren District Street of Avenue ook gebruiken voor een warmer concept.

Emil Ceramica Be Square voor een juweel van een badkamer

Een manier om de badkamer die extra vleugje luxe te geven, is bijvoorbeeld het gebruik van gepolijste tegels op de muren. Emil Ceramica Be Square biedt beide varianten: mat en glanzend. De matte versie wordt meestal op de vloer van de badkamer gelegd, omdat deze een betere slipweerstand een goede grip geeft, zelfs als u op blote voeten loopt. De gepolijste tegels kunnen op de wanden worden gelegd. Het zachte contrast tussen glans en mat creëert een uitgesproken elegante sfeer die de badkamer van de badkamer een nieuw licht geeft. Je kunt ook creatief worden in de kleur: de wandtegels kunnen een lichtere kleurtoon hebben dan de vloertegels.

Badkamer met betonlook: zoek decors

Vooral geschikt voor dat kleine beetje extra in de badkamer zijn decoratieve tegels en mozaïeken, tenminste als de bijbehorende serie ze biedt. Of het nu een woonkamer of een badkamer is, het is niet aan te raden om mozaïeken en decoratieve tegels uit andere series te combineren, omdat de kleuren in de meeste gevallen niet echt overeenkomen. Als je speelt met het idee om in de badkamer met decors te werken doe je er goed aan om een serie te kiezen die tevens decors en mozaïeken bevat. In onze tegel webshop vindt u op de seriepagina alle decors, mozaïeken ,formaten en oppervlakken die wij aanbieden voor deze betreffende serie.

Betonlook met stijl: genieten van ontspannen industriële flair

Hoe kan de badkamer zo worden ontworpen dat de wellnessfactor niet verloren gaat ondanks de stedelijke industriële flair? Bij een iets grotere badkamer  bestaat de mogelijkheid om de ruimte te gebruiken. Dit werkt het beste als de badkamer relatief groot wordt getekend.

Door de badkamer zo helder en open mogelijk te houden, creëert dit zo symbolisch ademruimte. Met tussenmuurtjes of wandjes met een doorkijk, waarop frisse, groene planten zijn gedrapeerd, kunnen ook elegante accenten worden gezet, om zo een wellnessgevoel te creëren.

Tips: De badkamer in betonlook

Effectieve indruk: durf grijze betonlooktegels toe combineren met felle kleuren zoals turquoise of bordeaux.

Slim: Let erop of je gewenste betontoptiekserie ook decors en mozaïeken biedt, als je accenten wilt zetten
XXL in de badkamer: Zelfs tegels met een betonlook uiterlijk in XXL-formaat kunnen indruk maken in de badkamer en bieden ook functionele voordelen. Natuurlijk zijn er andere manieren om de badkamer er harmonieus en ontspannend uit te laten zien. De meubels zelf, frisse kleuren die in de badkamer kunnen worden gebruikt zoals bijvoorbeeld handdoeken, of gekleurde mozaïeken dragen ertoe bij de algehele sfeer te verbeteren.

Betonmix: glans en glinstering met goud en zilver

Nog een laatste tip over wellness-beton. Een luxe touch kan worden bereikt wanneer je speelt met elementen in goud of zilver. In eerste instantie zou je denken dat het niet mogelijk is beide elementen te combineren maar de verrassingen is des te groter als je het resultaat ziet dat bereikt kan worden met mozaïeken in goud en zilver, randen en roestvrijstalen stroken harmoniëren perfect met de industriële stijl. Zelfs sierpatronen en patchworkontwerpen met mica-effecten kunnen een perfecte aanvulling vormen op het uiterlijk van een badkamer in een industriële stijl.

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags