Inspiratie

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

De badkamer vormgeven: Een schitterende tip!

Onze klanten zijn altijd dankbaar voor deze tip: Als ons wordt gevraagd of er bepaalde ontwerpideeën zijn voor de badkamer, dan is dit onze pro-tip: probeer uw vloertegels eens uit op de muur.
Waarom zou ik dat doen vraag je jezelf misschien af? En welk effect heeft dat eigenlijk?
We leggen dat graag uit.
Natuurlijk moet je deze manier van installeren niet willekeurig gebruiken, maar kun je hiervoor een eenvoudig systeem hanteren: het contrastontwerp. We laten zien hoe het contrastontwerp werkt!

Contrast in een klassieke badkamer

We gaan er even van uit dat u uw badkamer op een klassieke manier wilt inrichten met lichte wanden en een donkere vloer. In dit moderne ontwerp van de badkamer is deze tip de moeite waard om te bekijken.
Onderbreek de witte of lichte muurtegels met de donkere vloertegels precies daar waar U normaal witte keramische tegels zou aanbrengen.

Concreet betekent dit dat u bijvoorbeeld de donkere vloertegels achter een wit toilet kunt aanbrengen. Vaak is er in nieuwe badkamers een voorwandinstallatie voor het spoelgedeelte van het toilet. Deze meestal smalle wandinstallatie kan volledig worden bekleedt met de donkere wandtegels om zo het witte toilet sterk te laten contrasteren ten opzichte van de lichte wandtegels.

Niet alleen op het toilet is zo'n contrasterend ontwerp een goed idee. Zelfs de wanden van de douche kunnen geheel of gedeeltelijk worden bekleedt met donkere vloertegels.

Vaak zijn ook geschikte mozaïektegels beschikbaar voor de porcellanato vloertegels. Hiermee kunt U een soortgelijk effect bereiken.

Ontwerptip: Omgekeerd badkamerontwerp en contrast zonder kleuren.

Natuurlijk zijn er ook badkamers die het klassieke concept niet volgen. Deze hebben bijvoorbeeld donkere wandtegels en lichte vloertegels of wand en vloertegels met weinig contrast. Ondanks dit is het toch mogelijk om met het contrastprincipe te werken.

Badkamer ontworpen in upside-down concept (donkere muren, heldere vloer)
Dit type badkamerontwerp is (nog steeds) relatief zeldzaam, omdat het de badkamer in veel gevallen klein maakt. Desondanks nemen donkere muren steeds meer toe! Ze passen bij de moderne zwarte armaturen en worden vaak gerealiseerd in steenlook of betonlook-tegels of zelfs in roestkleuren. Als u kiest voor donkere muren en een lichtere vloer, moet U over een grotere badkamer beschikken met een goede verlichting zodat het ondanks de donkere wandtegels ruim en modern toont.

Dus als u een grote badkamer heeft en u wilt toch het contrasterende ontwerpprincipe gebruiken, dan gebeurt dit eigenlijk vanzelf, omdat de witte vloertegels zich automatisch onderscheiden van de donkere wandtegels. Met betrekking tot de wastafel, geeft dit een heel verrassend effect.
Als de wastafel donker is, kunnen de lichte wandtegels natuurlijk ook achter de wasbak tot aan het plafond worden aangebracht. Bijzonder populair zijn decortegels die de wastafel nog meer benadrukken.

Badkamerontwerp zonder groot contrast tussen wand en vloer.

Vooral in badkamers, die volledig in steenlook zijn uitgevoerd, toont het er met het contrastontwerp in de badkamer in eerste instantie een beetje saai. Vooral wanneer geen voorkeur is voor kleurverschillen, wijzen klanten aanvankelijk de suggestie van een contrasterend ontwerp af. Maar een contrasterend ontwerp kan ook zonder kleur worden gerealiseerd door gebruik te maken van decortegels!

Decortegels.

Decortegels kunnen op veel verschillende manieren contrasten creëren. Er zijn reliëfdecortegels die zorgen voor een verandering in het 3D-beeld of afwijkende geometrische vormen. Andere decortegels hebben geen structuur, maar een lichte variatie in het kleurenbeeld van de tegel die zich daarmee onderscheidt van de basistegels. Andere decoratieve tegels zijn voorzien van patronen of afbeeldingen voor een opwindend accent in het ontwerp van Uw badkamer.

In het kort: De ultieme ontwerpers-tip voor badkamers 

Waar gaat het om bij het werken met contrast in de badkamer?
Om ervoor te zorgen dat de badkamer geen saaie indruk maakt door een te homogeen beeld, kan het ontwerp worden geaccentueerd met contrasterende elementen. Dit contrast kan vooral worden bereikt door gebruik te maken van kleurcontrasten met behulp vloertegels of mozaïeken, maar ook door reliëf of decortegels.
De beste manier om witte badkamertegels te benadrukken is om ze te markeren met een donkere tegel (meestal de donkere vloertegel).
Probeer deze ultieme badkamer designtip zelf eens uit.

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags