Inspiratie

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Zwart en witte tegels en het effect

Het beste voorbeeld waarin zwart en wit een speciale rol spelen, is bij fotografie. Zwart-witfoto's doen denken aan vervlogen tijden. Tijden waarin fotografie op geen andere wijze mogelijk was. Het ging om die ene foto omdat het was duur om te produceren en de fotograaf slechts één poging had om een bepaald onderwerp vast te leggen.

Zelfs op vandaag is zwart-witfotografie erg populair. Een zwart-wit opname die meteen zo genomen wordt of die door nabewerking is ontkleurd. Deze zwart-wit foto’s hebben nog steeds een sterk effect op onze emoties.

Niet zo sterk, maar toch merkbaar is het effect van een zwart-wit tegelbeeld. Er waren zeker tijden (vooral in de jaren 50) waarin een zwart-wit tegelvloer of wand erg in de mode was. Nu zijn we zeker weer op zo’n punt gekomen. De zwart-witte tegelcombinatie staat bekend als een dambordtegelpatroon. De naam dekt de lading.

Tegels met sterke contrasten verspreiden een bijzonder elegante sfeer in uw kamer. Zwart en wit is niet ouderwets. Net als marmer niet ouderwets is. Tegels met charisma geven door hun hoog contrast een tijdloos effect.

Contrasten: het dambordmotief

Een paar jaar geleden was er veel vraag naar een keuken in zwart-witte dambordlook. In de regel werden de tegels in een vierkant formaat gekozen en op de vloer of op de keukenwand aangebracht. Daarbij bestond de mogelijkheid deze in kruisverband of in diagonaal verband te leggen. Momenteel is de populariteit van deze dambordstijl opnieuw aan het groeien. Verschil met vroeger is dat de tegels die vroeger in het formaat 15x15 werden geproduceerd momenteel in een veel grotere formaten beschikbaar zijn. Dambordpatronen worden soms gerealiseerd met tegels van 60x60cm of zelfs met tegels van 75x75cm. Deze mogelijkheden bij het leggen hebben een enorm voordeel. Het dambordpatroon ziet er niet zo onrustig uit als bij kleinere tegels.

Tapijtpatroon

Een variant op de dambordstijl is het tapijtpatroon. Hierbij wordt met kleinere tegels niet een volledige vloer in dambordpatroon gelegd maar slechts een  of meerdere gedeeltes zodat je een soort tapijteffect krijgt. Deze methode kan natuurlijk  ook op de muur worden toegepast.

Monochroom

Monochrome tegels, bij voorkeur zwarte of witte tegels, vormen het raamwerk van het zogenaamde tapijt. Binnenin het patrkleed kan veel gebeuren: bijvoorbeeld patchworkontwerpen met retro tegels van Marazzis D_Segni of Lea Ceramiches District.

Mag het grijs zijn?

Natuurlijk! De zwart-witte trend van vandaag is niet langer beperkt tot zwarte en witte tegels. Met name de retro-tegels van veel moderne series zijn verkrijgbaar in antraciet, grijs en beige tinten. Dit komt voornamelijk door de vintage stijl die deze tegels meekrijgen.

Pure elegantie met zwarte vloeren en zwarte muren

Buiten de 'dambord'-look zijn zwarte en witte tegels populairder dan ooit. Waar het dambordpatroon een vintage- of retro-uitstraling verspreidt, is deze stijl extravagant en buitengewoon. Een volledig zwarte badkamer met witte keramische kranen. Deze speciale look heeft een avant-garde stijl en luxe. Deze stijl zou echter alleen toegepast moeten worden in zeer heldere badkamers of in goed verlichte ruimtes.  

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags