Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 19-05-2023 2 Minuten

Tegeltrends: zwart en wit is weer „in“

Tegeltrends: zwart en wit contrasten

Zwarte en witte tegels

In de jaren ’50 was de zwart-wit geblokte tegelvloer helemaal in. Tegenwoordig is deze trend terug van weggeweest. De zwart-witte tegelcombinatie staat bekend als een dambordtegelpatroon. De naam dekt de lading. Tegels met sterke contrasten geven meteen sfeer aan een ruimte. Tegels met charisma geven door hun hoog contrast een tijdloos effect.

Contrasten: het dambordmotief

Een paar jaar geleden was er veel vraag naar een keuken in zwart-witte dambordlook. In de regel werden de tegels in een vierkant formaat gekozen en op de vloer of op de keukenwand aangebracht. Daarbij bestond de mogelijkheid deze in kruisverband of in diagonaal verband te leggen. Momenteel is de populariteit van deze dambordstijl opnieuw aan het groeien. Het verschil met vroeger is dat de tegels die vroeger in het formaat 15x15 werden geproduceerd momenteel in een veel grotere formaten beschikbaar zijn. Dambordpatronen worden soms gerealiseerd met tegels van 60x60cm of zelfs met tegels van 75x75cm. Deze mogelijkheden bij het leggen hebben een enorm voordeel. Het dambordpatroon ziet er minimalistischer uit als bij kleinere tegels

Tapijtpatroon

Een variant op de dambordstijl is het tapijtpatroon. Hierbij wordt met kleinere tegels niet een volledige vloer in dambordpatroon gelegd maar slechts een  of meerdere gedeeltes zodat je een soort tapijteffect krijgt. Deze methode kan natuurlijk  ook op de muur worden toegepast.

Monochroom

Monochrome tegels, bij voorkeur zwarte of witte tegels, vormen het raamwerk van het zogenaamde tapijt. Binnenin het ‘tapijt’ kan veel gebeuren: bijvoorbeeld patchworkontwerpen met retro tegels van Marazzi’s D_Segni of Mainzu Versailles.

Mag het grijs zijn?

Natuurlijk! De zwart-witte trend van vandaag is niet langer beperkt tot zwarte en witte tegels. Met name de retro-tegels van veel moderne series zijn verkrijgbaar in antraciet, grijs en beige tinten. Dit komt voornamelijk door de vintage stijl die deze tegels meekrijgen.

Pure elegantie

Buiten de 'dambord'-look zijn zwarte en witte tegels populairder dan ooit. Waar het dambordpatroon een vintage- of retro-uitstraling verspreidt, is deze stijl extravagant en buitengewoon. Een volledig zwarte badkamer met witte keramische kranen. Deze speciale look heeft een avant-garde stijl en luxe.
Kayleigh

Ik ben Online Content Creator bij Tegelstudio en houd je op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels en sanitair. Mijn specialiteit, trends en lifestyle onderwerpen!

Toon alle artikelen van Kayleigh.

Dit vind je misschien ook interessant