Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 24-09-2021 2 Minuten

Een nieuwe badkamer... Wat kost dat eigenlijk?

Een nieuwe badkamer... Wat kost dat eigenlijk?

Als je hier terecht bent gekomen, is de kans groot dat je al een tijdje rondloopt met de vraag wat jouw nieuwe droombadkamer nu precies zal gaan kosten. Ook al is dit voor iedere badkamer weer verschillend en kun je het zo duur maken als je zelf wilt, zullen we je in deze blog een gemiddelde geven. Ook zetten we voor je op een rijtje waar je zoal rekening mee moet houden, zoals onder andere onverwachte kostenposten, die bij dit project om de hoek komen kijken.

Voordat je gaat beginnen

Om te beginnen willen we je alvast graag even meegeven dat je een badkamer écht voor je zelf moet kopen; omdat jíj deze mooi vindt, je er goed in voelt...  en niet met de gedachte om hierdoor een waardevermeerdering bij een toekomstige verkoop te kunnen creëren. Het is namelijk meestal zo, dat het budget dat je uitgeeft, er nooit helemaal terug wordt uitgehaald bij een eventuele verkoop. Ook kan het natuurlijk zo zijn dat de kopers een compleet andere stijl en smaak hebben, en alsnog een hele nieuwe badkamer willen, ook als deze nog zo mooi is.

Daarnaast is het altijd belangrijk om je af te vragen of de woning waar je een nieuwe badkamer in wilt gaan maken, een overbruggingswoning is of een starterswoning, of betreft het een woning waar je langere tijd wilt doorbrengen en misschien wel oud wilt worden. Bij de eerste optie kun je kiezen voor een meer standaard uitvoering. Dit betekent echter niet dat je hierbij iets aan kwaliteit inlevert. Bij ons krijg je altijd A-merken, maar bijvoorbeeld in een iets lager segment, ook door de standaard opties worden deze goedkoper. Bij de tweede optie kun je voor een iets meer gepersonaliseerde uitvoering gaan. Nog steeds A-merken, wellicht in een iets hoger segment en een net wat specialere uitvoeringen.

Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat er een offerte gemaakt wordt. Je kunt je ideeën bijvoorbeeld in een moodboard vastleggen, zodat degene waarmee je gaat samenwerken alvast een goed beeld krijgt in welke richting het project op gaat. Tijdens het gesprek kun je je moodboard dan verder toelichten en gezamenlijk kijken naar wat er precies mogelijk is. Let er bij de offerte goed op of de BTW erop staat en of deze bij het totaalbedrag gerekend is. Anders valt het uiteindelijk met + 21% BTW alsnog erg tegen

Showroom model

Deze prachtige badkamer, uit onze showroom, valt – met zijn exclusieve tegels, bad en twee douches, in de zeer luxurieuze categorie en wordt zo compleet verkocht voor €13.500,-. Op onderstaande foto's kun je alle details ontdekken. In onze showroom zijn er natuurlijk ook een aantal badkamers die in andere categorieën vallen en daarmee compleet een stuk minder kosten.

 • Foto 1
  1. Atlas Concorde Vloertegel Blaze Iron 75x75
  2. Spiegel Black Line Round Ø60cm SPBLR600*
  3. Grohe Essence New afbouwdeel v. 2-gats inbouw wandkraan m-size m. uitloop 18.3cm 19408DL1 / Grohe inbouwdeel v. 2-gats wandkraan omkeerbaar t.b.v. diverse series 23571000
  4. LoooX Tailor Made ceramic raw rust hoogte 15 cm (diameter 40 cm)
  5. LoooX Tailor Made u-frame lengte 120-175 cm / diepte 46 cm / hoogte 35 cm / 2 lades *140cm* / Kleur: Black
 • Foto 2
  1. Grohe Euphoria xxl douchesysteem m. douchekraan thermostatisch m. aquadimmer m. rainshower cosmo 310 hoofdd. en handd. 26075DL0
  2. Iron Twin 36.1 x 29.4 Atlas Concorde Mosaico Blaze Iron Twin 36,1x29,4
 • Foto 3
  1. Atlas Concorde Vloertegel Blaze Iron 75x150
  2. Villeroy & Boch Squaro Edge kunststof bad quaryl rechthoekig 180x80x45cm incl. poten en afvoer-/overloopcombinatie UBQ180SQE2DV01
  3. LoooX Tailor Made stool black (kleur poten: mat zwart) *zitting zwart*
  4. Atlas Concorde Vloertegel Blaze Corten 75x150
  5. Draaideur nis P.01 Pure 1950x858 Maatwerk/veiligheidsglas
 

Prijsverschillen

Zoals al eerder gezegd kun je de kosten voor je nieuwe badkamer zo hoog maken als je zelf wilt. Daarnaast zijn er een aantal factoren waarvan de prijs afhankelijk is, zoals bijvoorbeeld het aantal m² van de badkamer, de materiaalkeuze, sanitair, de badkamermeubels, maar ook of je een compleet nieuwe badkamer wilt, of alleen nieuwe tegels; of je de indeling van de badkamer wel of niet wilt veranderen, enzovoort. De gemiddelde badkamer kost tussen de €4.500 en €12.500, exclusief plaatsingskosten. Verder zijn de grootste prijsverschillen te vinden in wel of niet op maat gemaakte meubels, in- of opbouw en de kleur van de kranen. Maatwerk maakt het totaalplaatje natuurlijk altijd duurder. Als je kiest voor een inbouwkraan, ben je duurder uit dan als je voor een opbouwkraan gaat. Deze is niet alleen duurder in de aanschaf, maar bijvoorbeeld ook bij het monteren omdat dit de installateur meer tijd zal kosten.
Daarnaast kan er ook een prijsverschil in de kleur van de kraan zitten. 

Onverwachte kosten

Denk eraan, dat wanneer je de indeling van je badkamer wilt veranderen, er wellicht leidingen moeten worden verlegd. Dit zijn kosten waar niet meteen aan gedacht wordt, als er naar een nieuwe badkamer wordt gezocht. Ook kunnen er onvoorziene gebreken optreden, die je pas ontdekt tijdens het verbouwen, of wellicht ontstaat er een compleet nieuwe wens. Dit zijn vervelende, ‘onzichtbare’ kosten, maar het is het slimst om hier van te voren juist wel al over na te denken en er rekening mee te houden in het budget. We raden een marge van maximaal 15% aan. Als ze er uiteindelijk toch niet zijn, is dat alleen maar mooi meegenomen; kun je daar weer wat leuke badkamer-accessoires mee kopen!

Kosten zelf drukken

Natuurlijk zijn er ook manieren om de kosten wat te drukken. Vraag jezelf af wat je écht nodig hebt. Een bad én een douche? Of is een van beiden ook goed genoeg? Door zelf aan de slag te gaan met de voorbereidende werkzaamheden (sloopwerk, muur glad maken,..) kun je ook al flink besparen! Ben je zelf handig? Dan kun je wellicht (een deel van) het project voor je eigen rekening nemen.

We hopen dat we je hiermee een beter inzicht hebben kunnen geven in hoeveel je nieuwe badkamerproject ongeveer zal gaan kosten. Voor een wat meer persoonlijk advies, ben je altijd van harte welkom in onze showroom in Tienray. Een van onze specialisten helpt je graag verder.
Janou

Ik ben Social Media Marketeer bij Tegelstudio en verzorg content voor alle Social Media kanalen binnen dit bedrijf. Ik houd je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & trends en deel inspiratie voor alle ruimtes in en rondom huis.

Toon alle artikelen van Janou.

Dit vind je misschien ook interessant