Info

Voegkleur

De juiste voegkleur

De voegkleur is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke smaak. Maar er zijn ook factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van voegmortel. Ongeglazuurde porcellanato tegels mogen bijvoorbeeld niet worden gevoegd met een gekleurde voegmortel. De reden is dat het kleurpigment in de mortel zich kan vastzetten op het oppervlak. Verwijderen is heel moeilijk en vaak helemaal niet meer mogelijk. In het bijzonder grafiet-houdende voegmortels zijn lastig te verwijderen.

Om er zeker van te zijn is het raadzaam om dit te controleren op de website van de fabrikant.

Geglazuurde keramische tegels kunnen met of zonder gekleurde pigmenten voegmortel gevoegd worden. Bij deze tegels is er geen risico op verkleuring. De glazuurlaag beschermt de tegels Bij gewone keramische tegels is echter voorzichtigheid geboden. Het kan zijn dat het water dat bij het voegen wordt gebruikt zich gezamenlijke water is de mogelijkheid dat het glazuur wordt geïnfiltreerd en dus ook verkleurt. Dit is niet de regel.

Kort samengevat

Voor geglazuurde keramische tegels kan elke beschikbare voegkleur worden gebruikt.
Ongeglazuurde porcellanato tegels mogen niet worden gevoegd met gekleurd voegmortel. Hierbij er bestaat een groot risico op verkleuring
Zelfs keramische tegels kunnen gevoelig zijn voor verkleuring als het voegwater in het glazuur infiltreert

De voegkleur en de invloed op het totaalbeeld

Vaak wordt de invloed van de voegkleur op het kamerbeeld onderschat. De voegkleur is al lang geen bijzaak meer maar kan selectief worden gebruikt om een accent te zetten of om een rustig vloerbeeld te creëren.
Om deze reden is het raadzaam om bij de tegelkeuze ook meteen de bijpassende voegkleur bepaalt.

Welk effect heeft de voegkleur?

In de regel hebben vloeren waarbij de voegen in ongeveer dezelfde kleur als de tegels worden gekozen een rustig beeld met als resultaat een vrij homogene vloer.
Bij een vloer waarbij de voegkleur meer afwijkend van de tegel is ontstaat een vloer met een rasterpatroon.

Als u expliciet een gezamenlijke kleur wilt kiezen die verschilt van de basiskleur van de tegels, zijn er twee opties: lichtere of donkere voegen. Beide varianten kunnen het vloerbeeld sterker of zwakker maken, afhankelijk van de tegelkleur.

Om u het effect van de gewrichten te laten zien, hebben we een afbeelding gemaakt die de invloed van de gewrichtskleur illustreert. Niet alleen het rastereffect wordt beïnvloed door de keuze van de voegkleur, maar ook de tegelkleur zelf.

Een fundamentele richtlijn die u misschien kan helpen:
Als u een warme tegelkleur hebt gekozen is het raadzaam ook een warme voegkleur kiezen. Dan harmoniseren de tegel en de voeg veel beter. Natuurlijk geldt ook het omgekeerde: koele tegelkleur, koele voegkleur!

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags