Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 15-2-2022 4 Minuten

Welke woonstijl past bij jou?

In deze blogpost zetten we de verschillende soorten woonstijlen voor je op een rijtje, zodat jij kunt zien wat er allemaal te kiezen valt. Super handig voor als jij bijvoorbeeld je interieur een make-over wilt gaan geven of helemaal opnieuw gaat inrichten. Hoe leuk is het om met de stijl van jouw woonruimtes te laten zien wie je bent en waar je voor staat?

Inhoudsopgave

Minimalistisch

Bij deze stijl staat het motto “less is more” centraal. Hier draait het om lichte, natuurlijke kleuren, strakke lijnen, functioneel meubilair. Deze woonstijl heeft niet veel accessoires en dessins nodig. Al deze factoren samen zorgen voor een rustig geheel en maken het tot de plek waar je na een lange dag thuiskomt en pure rust ervaart.

Romantisch

Dit interieur is klassiek maar straalt tegelijkertijd ook veel warmte uit. In de basis wordt er veel gebruik gemaakt van zachte kleuren en tinten, dessins met bloemen en brocante accessoires komen ook vaak terug. Met deze stijl kun je twee totaal verschillende kanten op; zo kun je namelijk kiezen voor moderne en strakke lijnen of juist voor klassieke sierlijke details.

Industrieel

Dit is de woonstijl met verreweg het stoerste karakter. Dit zie je ook terug in de elementen. Er wordt vaak gewerkt met beton(looks), metaal, baksteen en geleefde, verweerde ‘oude’ materialen zoals hout. Een voordeel van deze stijl is dat buizen niet te hoeven worden weggewerkt, deze passen juist perfect in het industriële beeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie stellingkast gemaakt van steigerbuizen? Een gegarandeerd succes!

Vintage

Bij een vintage woonstijl draait het om karakter en het verhaal achter de meubels. Oud en nieuw wisselen elkaar af. De unieke aard van het interieur zorgt meteen voor een gezellig gevoel. Kleuren die typisch zijn voor deze stijl zijn okergeel en groen, die weer prachtig passen bij materialen als glas, metaal en hout.

Design

Dit is de meeste strakke stijl die er te vinden is. Materialen zoals aluminium, staal, kunststof en chroom zie je vaak terugkomen. Daarnaast zijn er veel strakke lijnen te zien, dan wel in rustige kleuren. Deze kunnen worden gecombineerd met (fel)gekleurde accessoires om het geheel wat meer tot leven te laten komen; in plaats van veel kleine losse decoratie wordt er gekozen voor grote objecten.

Klassiek

Denk je aan klassiek, denk je meteen aan grootste mooie inrichtingen met sierlijke details en lijnen. Deze stijl straalt door het gebruik van rijke materialen zoals hout en luxe stoffen luxe uit. Donkere kleuren komen hier het best tot zijn recht, prints worden vrijwel nooit gebruikt. 

Landelijk

De landelijke woonstijl straalt warmte en puurheid uit. Met natuurlijke kleuren zoals beige, groen, grijs zit je altijd goed. Ditzelfde geldt voor materialen als hout, touw en canvas. Prints geïnspireerd op de natuur zoals dieren-, bloemen- of bladermotiefjes zie je ook vaak terug in dit interieur.

Bohemian

Als je dit interieur binnenloopt gaat gegarandeerd de zon schijnen! Bij deze stijl gaat het namelijk om de details. De basis wordt er met kleuren zoals wit en beige gewerkt, deze worden daarna aangevuld met gezellige (felle) kleuren zoals oranje, geel en blauw, gedurfde materialen en patronen.

Scandinavisch

Licht en helderheid zijn het allerbelangrijkst in deze woonstijl, daardoor zie je veel witte, lichte en zachte (pastel)kleuren. Net zoals bij de minimalistische woonstijl geldt hier ook “less is more”. Duurzame en natuurlijke materialen zoals vilt, linnen en hout worden veel gebruikt. De lijnen zijn vaak strak, maar hebben ook een speelse touch. Deze woonstijl is alles behalve saai of kil, dit komt door de vele gezellige accessoires.  
Janou

Ik ben Social Media Marketeer bij Tegelstudio en verzorg content voor alle Social Media kanalen binnen dit bedrijf. Ik houd je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & trends en deel inspiratie voor alle ruimtes in en rondom huis.

Toon alle artikelen van Janou.

Dit vind je misschien ook interessant