Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 19-11-2021 2 Minuten

Creëer je eigen thuisspa

Vaak gebruiken we de badkamer om even snel te douchen, maar het is juist zó fijn om af en toe uitgebreid de tijd voor jezelf te nemen. Na een lange, drukke dag is er niets fijners dan thuiskomen en even helemaal tot rust komen. Tover jouw badkamer om tot een echte thuisspa, en creëer je eigen oase van rust. Ontspanning op en top! Wil je ook je eigen thuisspa? Lees dan snel verder hoe je dit in een aantal simpele stappen voor elkaar.

Natuurlijke look

Kies je voor een natuurlijke look aan de hand van natuurlijke kleuren en oppervlakken, dan zorg je meteen voor een rustige uitstraling. Dit betekent niet dat het persé een compleet witte badkamer moet zijn, er zijn natuurlijk enorm veel verschillende tinten, patronen en materialen om een keuze uit te maken. Zo zorgt een houtlook bijvoorbeeld voor een zeer natuurlijke en warme look. Tegels in deze stijl zijn tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. Ook wanneer er eenheid heerst in de badkamer, oogt dit stukken rustgevender.

Grote of kleine badkamer?
Ook de kleinste badkamers kunnen goed dienen als een thuisspa. Kies voor lichte, zachte kleuren; deze maken de kamer optisch al een stuk groter dan als je bijvoorbeeld met donkere kleuren zou werken. Daarnaast zijn meubels met een open frame echt een aanrader om het geheel een stuk ruimtelijker te laten ogen. Spiegels en zwevende lades zorgen ook voor ditzelfde effect.

Heb je juist wel de ruimte en de mogelijkheden? Kies dan voor een mooi, vrijstaand bad waarin je lekker kunt badderen met een gevoel van luxe. Wil je liever geen bad, kies dan voor een regendouche. Deze kun je zowel nieuw laten plaatsen als je oude douchekop laten vervangen voor een nieuwe regendouchekop. Dit maakt al een wereld van verschil. Door de hoogte in te gaan met kasten of haakjes, maak je optimaal gebruik van de ruimte. Daarnaast heb je hierdoor lekker veel opbergruimte voor al je spulletjes. Ook extra brede wastafels maken een grote badkamer écht af.

Accessoires
Uiteraard hoef je niet meteen je hele badkamer te gaan verbouwen om een spa gevoel bij jouw thuis te creëren. Een sfeervolle nieuwe lamp of een aantal natuurlijke accessoires doen al heel veel voor het totaalbeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar mooie planten in de badkamer? Kies voor planten die van hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid houden. Ze zorgen zowel voor een gezellige sfeer als dat ze de badkamer voorzien van voldoende zuurstof.

Zorg ervoor dat de badkamer is opgeruimd. Is dit niet het geval, kun je nooit écht tot rust komen. Zo kun je bijvoorbeeld je spulletjes in mooie opbergruimtes organiseren. Eyecatchers kun je wel op een zichtbare plek neerzetten, mits je er de plaats voor hebt. Een leuke tip: koop een aantal mooie flesjes en doe hier je shampoo, conditioner, etc. in zodat het er gezellig en als eenheid uitziet.

Ook licht is essentieel in de badkamer. Zo is verlichting met een dim knop is ideaal; hiermee kun je zelf kiezen wat voor en hoeveel licht je op welk moment hebt. Kaarsen op de badrand of op de wastafel zorgen voor mooi, zacht licht en een gezellige sfeer. Kom helemaal tot rust met ontspannende geuren, zoals lavendel en eucalyptus.

Ready, set, go!

Je badkamer is er klaar voor, nu jij nog! Pak de zachtste, meest luxe handdoeken uit de kast en een fijne badjas met slippers, zo is stap één gezet. Zet een sfeervol, ontspannend muziekje op en / of neem je favoriete boek mee naar de badkamer. Kies voor een fijne douchegel, shampoo en conditioner. Een gezichts- en haarmasker zijn natuurlijk ook van de partij. Daarnaast mogen geurkaarsen, oliën, badzout en bruisballen natuurlijk ook niet ontbreken.
-Ontspannen maar!
Janou

Ik ben Social Media Marketeer bij Tegelstudio en verzorg content voor alle Social Media kanalen binnen dit bedrijf. Ik houd je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & trends en deel inspiratie voor alle ruimtes in en rondom huis.

Toon alle artikelen van Janou.

Dit vind je misschien ook interessant