Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 19-10-2021 2 Minuten

Kraan als eyecatcher

Een kraan als eyecatcher in de badkamer

Eyecatcher

Een kraan is dé blikvanger van de ruimte! Toch merken we dat dit vaak een beetje vergeten wordt bij het uitzoeken van een nieuwe badkamer of bij het restylen van een al bestaande badkamer. Zeker slim om hier dus goed over na te denken en een weloverwogen keuze in te maken. We helpen je vandaag graag alvast een beetje op weg met tips waar je op moet letten en geven je verschillende opties waaruit te kiezen valt.

Keuzes, keuzes, keuzes...

Je wilt natuurlijk dat jouw toekomstige kraan – naast dat deze functioneel is - er ook mooi uitziet! En wat is er veel te kiezen. Ga je voor authentiek, of iets eigentijds en excentrieks? Inbouw- of opbouw? Wat voor kleur, welk materiaal, formaat, bediening? In een badkamer zijn er verschillende soorten kranen te vinden: wastafel-, douche-, bad-, bidet-, fontein-, thermostaat- en inbouwkranen.

In- of opbouw?
Daarnaast is er een verschil tussen inbouw en opbouw kranen. Bij inbouwkranen wordt zoals de naam al doet vermoeden het mechanische deel ingebouwd in de muur. Zo zijn alleen de kraan en de bedieningspanelen te zien. Dit ziet er netjes uit en zorgt direct voor een exclusievere uitstraling. Daarnaast zijn inbouwkranen eenvoudig schoon te maken, echter zijn ze wel duurder aangezien het plaatsen ervan meer werk kost. Opbouwkranen worden direct, in de douche of bad of op het badmeubel geplaatst. Dit is een stuk eenvoudiger en daardoor ook minder kostbaar. Het is dus maar net waar jouw prioriteiten liggen.

Klassiek of modern?
Klassieke kranen op het gebied van kleur en vorm zijn al lang niet meer de standaard. Er zijn inmiddels zó ontzettend veel opties. Van RVS tot chroom, van zwart en wit tot kleurrijk, van metaal tot messing. Kies je voor mat of juist voor glanzend? 

Nog een tip van ons
Kies altijd je kranen uit bij het meubel en bad of douche zodat deze perfect bij elkaar passen. Het is dus belangrijk om eerst duidelijk te hebben wat je precies wilt – met betrekking tot de stijl, kleur en in- of opbouw – voordat je begint met het kiezen van de kranen. Bij een moderne, excentrieke stijl en een vrijstaand bad kies je natuurlijk een heel ander soort kraan, dan bij een wat minimalistischere stijl en een inbouw bad. 

Restyling

Ook als je niet op zoek bent naar een compleet nieuwe badkamer, maar wel graag je badkamer een nieuwe uitstraling wilt geven is de verandering van kranen dé manier om dit voor elkaar te krijgen. Mooie kranen creëren een fijne sfeer, die jouw badkamer direct dat beetje extra geeft. Met kleine veranderingen kun je zó'n groot verschil maken... En er zijn zó veel mogelijkheden!

Veel plezier bij het uitzoeken van jouw nieuwe badkamer eyecatcher!

Dit vind je misschien ook interessant