Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 19-09-2019 2 Minuten

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Tegels in de woonkamer

Voordelen van tegels in de woonkamer

Tegels hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van veel andere soorten vloerbedekking. Tegels bieden een oppervlak dat heel eenvoudig te onderhouden is. Ze kunnen nat worden afgedaan en er is geen speciale zorg nodig. Een beetje neutraal reinigingsmiddel in schoon water is voldoende. Vooral in een huishouden met kinderen, personen met een allergie of huisdieren zijn tegels daarom populair. Een extra voordeel is dat de porcellanato tegels bijzonder duurzaam zijn. Tegels gaan van alle soorten vloerbedekking gemiddeld het langst mee. Met goede zorg kan een tegelvloer heel lang jaar meegaan en nog als nieuw lijken! Tegels zijn Uv-bestendig, waardoor ze na verloop van tijd niet verkleuren door blootstelling aan de zon. Ook treft men zelden vlekken en krassen op tegels omdat ze een hard zijn en een stevig oppervlak hebben. Een ideale combinatie is die van vloerverwarming en tegels. De vloer zorgt voor een behaaglijke gezellige, huiselijke sfeer in de woonkamer. Het keramiek van de tegels absorbeert de warmte zeer goed en slaat deze enige tijd op. Hierdoor kan op de kosten voor verwarming worden bespaard. Een houten vloer en vloerverwarming gaan niet geweldig samen. Met tegels in houtlook heb je dus de uitstraling van een houten vloer met de voordelen van tegels.

Woonkamer

Natuurlijk kan een blogpost geen direct antwoord geven op de vraag welke tegels geschikt zijn voor jouw huis. Maar we kunnen je een paar ideeën en uitgangspunten meegeven die de beslissing misschien iets gemakkelijker kunnen maken!

De tegelwereld bestaat al lang niet meer uit alleen uit vierkante, kleine tegels die vandaag de dag nog te vinden zijn in oudere gebouwen of huizen. Ondertussen zijn tegels in allerlei rechthoekige formaten beschikbaar, zoals tegels in XXL-formaat in veel optische varianten.

Betonlook

Het uiterlijk van tegels in de woonkamer bepaalt voor een belangrijk deel ook de sfeer. Het besluit om een bepaald type tegels te kiezen heeft daarom veel invloed op de sfeer die U wilt creëren en moet dus weloverwogen worden gedaan. Momenteel zijn tegels met een betonuitstraling erg in zwang in overwegend lichtgrijs, beige of antraciet waarbij een oppervlak ontstaat met weinig structuur en subtiele details.

Deze tegels geven een minimalistische en zeer moderne indruk. Een groot voordeel is dat vanwege het discrete uiterlijk de tegels de sfeer in de kamer niet domineren. Afhankelijk van de inrichting kan de sfeer van de woonkamer dus sterk variëren.

Houtlook

Een zeer populaire tegelvariant voor de woonkamer is al enkele jaren de houtlook tegel.
Dankzij de nieuwste druktechnieken zien tegels met houteffect er zo fantastisch uit dat het verschil met echt hout niet meer te zien is. Het resultaat is een natuurlijke ambiance die vooral een gezellige  en warme sfeer creëert. In tegenstelling tot betonoptiek heeft houtlook een veel meer uitgesproken oppervlak. Heel duidelijk zijn de nerven en de noesten te zien.

Sommige series bootsen zelfs sporen van houtbewerking na zoals scheuren of groeven die het idee geven alsof de planken met de hand zijn gezaagd en geschaafd. Bovendien zijn er tegels met houteffect in verschillende kleuren beschikbaar. Grijze kleuren waarbij de indruk gewekt wordt dat het hout door weerinvloeden getekend en verkleurd is of krachtige donkere tinten zoals notenhout. In houtlook zijn er ontelbare oplossingen voor een individuele look. Zoals eerder vermeld zijn deze houtlook tegels uitermate geschikt indien je vloerverwarming mocht overwegen.

Steenlook

Een klassieker is de Steenlook en is ook meteen een van de meest populaire tegel-looks voor de woonkamer. Met name bij steenlook zijn er bijna geen grenzen aan de ontwerpmogelijkheden en structuren van het oppervlak. Onze merkfabrikanten ontwikkelen een breed scala aan steensoorten en zijn ook creatief als het gaat om hun eigen steenafbeeldingen.

Het door elkaar leggen van verschillende steenlook tegels zoals zandsteen en leisteen of een mix van steen en beton behoort tot de mogelijkheden. Met tegels in steenlook is alles toegestaan! Dit geldt ook voor kleuren: Natuursteen komt voor in alle mogelijke tinten en is daarom geschikt voor elke denkbare stijl. Zwarte leisteen, fijn marmer of witte zandsteen? De keuze is aan jou.

XXL-tegels

De woonkamer is waarschijnlijk de beste plek om XXL-tegels te leggen. De reden is simpel: de woonkamer is meestal de grootste kamer. In een grote ruimte komen XXL-tegels het best tot hun recht en sorteren een indrukwekkend uitgestrekt effect. Bij het leggen hebben XXL-tegels ook het voordeel dat zelfs zeer grote oppervlakken snel kunnen worden gelegd. XXL-tegels zijn qua afmeting nauwelijks aan grenzen gebonden. We spreken al van XXL-tegels, als één zijde minstens 75 cm lang is. Houtlook tegels in plankformaat kunnen tot wel 1,80m lang zijn maar behoren niet tot de XXL categorie. XXL tegels kunnen rechthoekig of vierkant zijn waarbij hier ook geen grenzen zijn gesteld aan uw individuele smaak.

Moderne woonkamer met tegelvloer

Er zijn talloze manieren om tegels in de woonkamer te leggen. Een compleet nieuwe trend is het plaatsen van tegels tegen de muren van de woonkamer. Achter de bank of achter het tv-meubel kunnen tegels bijvoorbeeld in een baksteenlook ("brick-look")een heel andere uitstraling aan uw kamer geven. Het is ook mogelijk om vloertegels door te trekken tegen een zijde van de kamer. Het resultaat is een doorlopend beeld hetgeen de woonkamer veel groter toont.
Janou

Ik ben Social Media Marketeer bij Tegelstudio en verzorg content voor alle Social Media kanalen binnen dit bedrijf. Ik houd je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & trends en deel inspiratie voor alle ruimtes in en rondom huis.

Toon alle artikelen van Janou.

Dit vind je misschien ook interessant