Inspiratie

Tegels in de woonkamer

Voordelen van tegels in de woonkamer

Tegels hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van veel andere soorten vloerbedekking. Tegels bieden een oppervlak dat heel eenvoudig te onderhouden is. Ze kunnen nat worden afgedaan en er is geen speciale zorg nodig. Een beetje neutraal reinigingsmiddel in schoon water is voldoende. Vooral in een huishouden met kinderen, personen met een allergie of huisdieren zijn tegels daarom populair. Een extra voordeel is dat de porcellanato tegels bijzonder duurzaam zijn. Tegels gaan van alle soorten vloerbedekking gemiddeld het langst mee. Met goede zorg kan een tegelvloer heel lang jaar meegaan en nog als nieuw lijken! Tegels zijn Uv-bestendig, waardoor ze na verloop van tijd niet verkleuren door blootstelling aan de zon. Ook treft men zelden vlekken en krassen op tegels omdat ze een hard zijn en een stevig oppervlak hebben. Een ideale combinatie is die van vloerverwarming en tegels. De vloer zorgt voor een behaaglijke gezellige, huiselijke sfeer in de woonkamer. Het keramiek van de tegels absorbeert de warmte zeer goed en slaat deze enige tijd op. Hierdoor kan op de kosten voor verwarming worden bespaard. Een houten vloer en vloerverwarming gaan niet geweldig samen. Met tegels in houtlook heb je dus de uitstraling van een houten vloer met de voordelen van tegels.

Woonkamer - welke tegels zijn te overwegen?

Natuurlijk kan een artikel geen antwoord geven op de vraag welke tegels geschikt zijn voor uw huis. Maar er zijn een paar ideeën en uitgangspunten die uw beslissing misschien iets gemakkelijker kunnen maken!

De tegelwereld bestaat al lang niet meer uit alleen uit vierkante, kleine tegels die vandaag de dag nog te vinden zijn in oudere gebouwen of huizen. Ondertussen zijn tegels in allerlei rechthoekige formaten beschikbaar zoals tegels in XXL-formaat in veel optische varianten.

Betonlook

Het uiterlijk van tegels in de woonkamer bepaalt voor een belangrijk deel ook de sfeer. Het besluit om een bepaald type tegels te kiezen heeft daarom veel invloed op de sfeer die U wilt creëren en moet dus weloverwogen worden gedaan. Momenteel zijn tegels met een betonuitstraling erg in zwang in overwegend lichtgrijs, beige of antraciet waarbij een oppervlak ontstaat met weinig structuur en subtiele details.

Deze tegels geven een minimalistische en zeer moderne indruk. Een groot voordeel is dat vanwege het discrete uiterlijk de tegels de sfeer in de kamer niet domineren. Afhankelijk van de inrichting kan de sfeer van de woonkamer dus sterk variëren.

Houtlook

Een zeer populaire tegelvariant voor de woonkamer is al enkele jaren de houtlook tegel.
Dankzij de nieuwste druktechnieken zien tegels met houteffect er zo fantastisch uit dat het verschil met echt hout niet meer te zien is. Het resultaat is een natuurlijke ambiance die vooral een gezellige  en warme sfeer creëert. In tegenstelling tot betonoptiek heeft houtlook een veel meer uitgesproken oppervlak. Heel duidelijk zijn de nerven en de noesten te zien.

Sommige series bootsen zelfs sporen van houtbewerking na zoals scheuren of groeven die het idee geven alsof de planken met de hand zijn gezaagd en geschaafd. Bovendien zijn er tegels met houteffect in verschillende kleuren beschikbaar. Grijze kleuren waarbij de indruk gewekt wordt dat het hout door weerinvloeden getekend en verkleurd is of krachtige donkere tinten zoals notenhout. In houtlook zijn er ontelbare oplossingen voor een individuele look. Zoals eerder vermeld zijn deze houtlook tegels uitermate geschikt indien U vloerverwarming mocht overwegen.

Steenlook

Een klassieker is de Steenlook en is ook meteen een van de meest populaire tegel-looks voor de woonkamer. Met name bij steenlook zijn er bijna geen grenzen aan de ontwerpmogelijkheden en structuren van het oppervlak. Onze merkfabrikanten ontwikkelen een breed scala aan steensoorten en zijn ook creatief als het gaat om hun eigen steenafbeeldingen.

Het door elkaar leggen van verschillende steenlook tegels zoals zandsteen en leisteen of een mix van steen en beton behoort tot de mogelijkheden. Met tegels in steenlook is alles toegestaan! Dit geldt ook voor kleuren: Natuursteen komt voor in alle mogelijke tinten en is daarom geschikt voor elke denkbare stijl. Zwarte leisteen, fijn marmer of witte zandsteen? De keuze is aan jou.

XXL-tegels

De woonkamer profiteert van XXL tegels.
De woonkamer is waarschijnlijk de beste plek om XXL-tegels te leggen. De reden is simpel. Meestal is de woonkamer de grootste kamer. In een grote ruimte komen XXL-tegels het best tot hun recht en sorteren een indrukwekkend uitgestrekt effect. Bij het leggen hebben XXL-tegels ook het voordeel dat zelfs zeer grote oppervlakken snel kunnen worden gelegd. XXL-tegels zijn qua afmeting nauwelijks aan grenzen gebonden. We spreken al van XXL-tegels, als één zijde minstens 75 cm lang is. Houtlook tegels in plankformaat kunnen tot wel 1,80m lang zijn maar behoren niet tot de XXL categorie. XXL tegels kunnen rechthoekig of vierkant zijn waarbij hier ook geen grenzen zijn gesteld aan uw individuele smaak. Een van de populairste combinaties in XXL-formaat in onze online winkel is een mix van 60x120 en 60x60cm tegels.

Voorbeelden van een moderne woonkamer met tegelvloer

Er zijn talloze manieren om tegels in de woonkamer te leggen. Een compleet nieuwe trend is het plaatsen van tegels tegen de muren van de woonkamer. Achter de bank of achter het tv-meubel kunnen tegels bijvoorbeeld in een baksteenlook ("brick-look")een heel andere uitstraling aan uw kamer geven. Het is ook mogelijk om vloertegels door te trekken tegen een zijde van de kamer. Het resultaat is een doorlopend beeld hetgeen de woonkamer veel groter toont.

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags