Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 05-05-2023 2 Minuten

Terras en woonkamer samengevoegd

Binnen en buiten verbonden

Met het streven om binnen en buiten met elkaar te verbinden krijgt vooral het terras steeds meer aandacht als onderdeel van het interieur. Van een plek die slechts als overgangszone tussen binnen en buiten heeft gefungeerd, nemen architecten en interieurdesigners steeds vaker het terras rechtstreeks op in hun interieurontwerp.

Effect

Het binnen – buiten gevoel kun je goed bereiken door de tegel die binnen wordt gebruikt ook te gebruiken voor bijvoorbeeld het terras of het pad naar het terras toe. Vloertegels zijn er vaak in dezelfde maten als terrastegels (waarbij de tegel een andere dikte en R waarde heeft), maar ook wanneer je kiest voor 2 verschillende formaten creëer je dit gevoel. Het resulteert in een visuele vergroting van de woonruimte zonder te hoeven investeren in extra vierkante meters.

Veel mensen hebben direct aan het huis een terras, welke steeds vaker wordt overdekt als overkapping of veranda. Hoe mooi is het wanneer je dan voor dezelfde tegel kiest. Hierdoor lijkt de woonkamer optisch groter en zal de tuin nog meer onderdeel uitmaken van het huis.

Doorslaggevend materiaal

Porcellanato, ofwel een keramische tegel is gemakkelijk te reinigen, vorstbestendig en daarom het best geschikt om te gebruiken als terrastegel. Hoewel het ontwerp van het oppervlak hetzelfde is, voldoen tegels en terrastegels aan specifieke voorwaarden.

Indoor/outdoor-stijl

Een fabrikant die deze naadloze overgangslook heeft gevolgd met veel van zijn series is Villeroy & Boch. Series in steen look, hout look en beton look zorgen ervoor dat je een breed scala aan verschillende ontwerpen hebt voor de woonkamer en het terras.
Ook Novabell, Lea Ceramiche, Novabell, Marazzi, Kronos Ceramiche en heel veel andere leveranciers bieden terrastegels aan die gelijk zijn aan vloertegels. Mocht je een maat of artikel missen op onze website, mail ons dan gerust. Er is meer beschikbaar dan dat wij online hebben staan.

Verschillen

Er zijn eigenlijk 2 grote verschillen tussen een keramische vloertegel en een keramische terrastegel.
Het eerste verschil is de dikte. Vloertegels zijn over het algemeen altijd 1 cm dik, uitzondering kan zijn 0.9 cm of 1.1 cm, maar altijd rond de 1 cm. Terrastegels zijn eigenlijk altijd 2 cm dik. Ook zijn er terrastegels van 3 cm dik. Deze hebben het voordeel dat ze in het zand gelegd kunnen worden. 2 cm dikke tegels moet je altijd verwerken met cement.

Het tweede verschil is de structuur van de tegel. Een goede grip is buiten erg belangrijk. Binnen is dat niet nodig, daarom hebben vloertegels ook een lagere R waarde. Vloertegels hebben standaard een R10 waarde. R11 wordt gebruikt voor keukens en natte ruimtes zoals badkamers. R12 wordt vaak gebruikt voor zwembaden of andere zeer natte ruimtes.

Dit vind je misschien ook interessant