Inspiratie

Terras en woonkamer samengevoegd

Binnen en buiten met elkaar verbonden

Met het streven om binnen en buiten met elkaar te verbinden krijgt vooral het terras steeds meer aandacht als onderdeel van het interieur. Van een plaats die slechts als overgangszone tussen wonen en tuin heeft gefungeerd, nemen architecten steeds vaker het terras rechtstreeks op in hun interieurontwerp.

Effect van een uitvoering met terrastegels

Deze open stijl van ontwerp kan worden bereikt door een de tegel die binnen is gebruikt ook op het terras worden aangebracht. In het beste geval worden tegels uit dezelfde reeks in hetzelfde formaat gebruikt. Tegenwoordig is dit geen probleem, omdat een groot aantal tegelseries worden aangeboden met dezelfde structuur of optische eigenschappen, maar die door de beschikbaarheid in diverse diktes die ook geschikt zijn voor buiten waarbij de mogelijkheid bestaat deze in een modern grit bed te installeren met terrastegels van 2 cm dik. Het resultaat is een visuele vergroting van de woonruimte, zonder flink te hoeven investeren in extra vierkante meters!

Het materiaal van de terrastegels is doorslaggevend.els

Porcellanato is gemakkelijk te reinigen en vorstbestendig en daarom het best geschikt om een volledig homogeen uiterlijk te creëren van binnen naar buiten. Hoewel het ontwerp van het oppervlak hetzelfde is, voldoen tegels en terrastegels aan specifieke voorwaarden. Het resultaat is een technisch verantwoorde oplossing met een visueel royaal vloeroppervlak van de woonkamer naar de tuin.

Met Villeroy & Boch is de indoor outdoor-stijl mogelijk

Een fabrikant die deze naadloze overgangslook heeft gevolgd met veel van zijn series Villeroy & Boch. Negen series in steenlook, houtlook en betonnen look zorgen ervoor dat u een breed scala aan verschillende ontwerpen voor de woonkamer en het terras heeft.

Villeroy & Boch Bernina Outdoor toont bijvoorbeeld een moderne steenlook. Een ietwat ruwere serie van Villeroy & Boch is My Earth Outdoor. Ook de tegels en buitentegels van Villeroy & Boch Mineral Spring Outdoor hebben een opwindend oppervlak met veel tinten en aders.

Het outdoor-assortiment van Villeroy & Boch Oak Park wordt gebruikt voor een rustiger en natuurlijker oppervlak. De houtlook tegel in eiken uitvoering van Oak Park is rustig en verkrijgbaar in vier warme kleuren. Veel andere series van Villeroy & Boch zijn ook uitermate geschikt voor de moderne indoor-outdoorstijl. Villeroy & Boch Tucson Outdoor biedt zelfs twee opties voor het terras. De terrastegels zijn verkrijgbaar in een dikte van 2 of 3 centimeter.

Andere tegelreeksen van Villeroy & Boch zijn Gateway Outdoor, Hudson Outdoor, de gloednieuwe Urban Jungle Outdoor-serie voor betonlook en X-Plane Outdoor

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags