Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 14-10-2022 6 Minuten

Cersaie beurs Bologna 2022

Cersaie 2022

In de laatste week van September - zoals ieder jaar - was het eindelijk weer zo ver... Het was tijd voor grootste internationale beurs voor keramische tegels, badkamer trends, design en architectuur: Cersaie in Bolgona, Italië. Met meer dan 600 exposanten, 140.000 m² oppervlakte en dit keer zelfs meer dan 90.000 bezoekers (!!!) is het natuurlijk dé plek om nieuwe inspiratie op te doen en de nieuwste collecties van de meest uiteenlopende fabrikanten alvast te bekijken voordat deze daadwerkelijk in productie gaan. Uiteraard waren wij ook aanwezig, en door middel van deze blog willen we de nieuwste tegeltrends van dit moment met jullie delen. Ook presenteren we graag de nieuwe collecties die we op de beurs hebben bewonderd en die in de toekomst zeker bij ons verkrijgbaar zullen zijn.

Bloemenprints

Bloemenprints brengen meteen karakter met zich mee en verfraaien iedere ruimte. De meest prachtige prints verkrijgbaar als keramische tegels. De afgebeelde series gaan jullie in de toekomst zeker op onze website terug vinden! We hebben alvast pagina's aangemaakt, waarop jullie al wat meer informatie kunnen vinden over deze gloednieuwe collecties, inclusief meer beeldmateriaal van de tegels en de collectiecatalogus om zelf in alle rust door heen te bladeren.

Neem nu bijvoorbeeld de serie Sant' Agostino - Dripart (links), die geïnspireerd is door de sferen van plaatsen met meerdere zielen, die constant in ontwikkeling zijn. Elke perceptie van licht, objecten en ruimte is verpakt in een magische tijdsstroom en springt in het oog. De bloemendecortegels zorgen voor een vintage stijl. De decortegel serie van Mainzu (rechts) is verkrijgbaar in prachtige tinten die elke ruimte tot leven brengen.  Photo credits: Sant' Agostino (links), Tegelstudio (rechts)

Pastelkleuren

Pastelkleuren waren deze beurs zeker een terugkomend fenomeen, bij veel verschillende producenten kwamen we tegels in deze mooie zachte kleuren voorbij. Vooral in combinatie met een groot formaat zijn ze erg populair. Tegels van 120x120cm of 90x90cm in een van deze trendkleuren laten de ruimte eruit zien als één, alsof er helemaal geen voegen gebruikt zijn.  Photo credits: Sant' Agostino (links), Tegelstudio (rechts)
Sant' Agostino - Insideart Color bevrijdt zich van elke architecturale hiërarchie, dankzij de volheid van kleur die de ruimte tot hoofdrolspeler maakt. Lea Ceramiche - Pigmenti gaat met deze collectie terug naar de basis, waarbij de oorspronkelijke functie van keramiek wordt teruggegeven, namelijk het pure materiaal den tienste van kleur. De materiaalkleur met fijne structuur, waarbij zeer lichte grafische bewegingen de kleur diepte en dynamiek geven kenmerkt deze serie. Photo credits: Lea Ceramiche (links), Sant' Agostino (rechts)

Kleine tegeltjes

Naast het grote formaat zijn ook kleine tegeltjes nog steeds erg populair! Vooral decortegels waarmee je zelf patronen kunt leggen. De mogelijkheden zijn hier eindeloos en kunnen op ieders persoonlijke stijl en smaak worden afgesteld.

Mainzu - Wynn is met zijn compacte formaat 15x30cm verkrijgbaar in zowel een gestructureerde als in een glanzende afwerking. Wanneer je een combinatie maakt van verschillende kleuren of afwerkingen binnen deze serie creëer je al snel een speels effect, zoals ook de foto laat zien. Sant' Agostino - Tetris is een collectie die als baksteencompositie ontwikkeld werd, en biedt inmiddels talloze combinatiemogelijkheden aan. De tegels zijn verkrijgbaar in zowel een matte als een glanzende variant, de mooie kleuren stralen warmte uit.  Photo credits: Tegelstudio (links), Sant' Agostino (rechts)

Terrazzo

Een andere trend die het ook nog steeds erg goed doet, is de Terrazzo tegel; een combinatie van (gekleurde) stukjes marmer, kwarts of graniet gemengd met gepigmenteerde cement. Deze iconische Italiaanse tegels zorgen voor een unieke en stijlvolle uitstraling.

Sant' Agostino - Venistone is een collectie die Venetiaanse breccia interpreteert met een benadering van hedendaagse kunst, een toespeling op design en de stad Venetië in zijn meest moderne versie. Het hele visuele patroon brengt een verbinding met het in kaart brengen van de stad over, waardoor een vloeiende architectuur, grafisme van multi-vormige harmonieën ontstaat. Atlas Concorde - Boost is een porcellanato serie, waarbij de focus ligt op de pure schoonheid van de betonlook. Minimalistisch-industriële accenten worden in deze serie ingelijst in de vorm van een tegel en maken stedelijke en puristische kamerconcepten mogelijk. Photo credits: Sant' Agostino (links), Tegelstudio (rechts)

Vol inspiratie

Hopelijk konden we je een beetje laten meegenieten van al het moois dat er op de Cersaie beurs van dit jaar te vinden was en kun je vol inpsiratie in het weekend starten! Als de nieuwe series bij ons verkrijgbaar zijn, laten we het natuurlijk direct weten via onze sociale media kanalen. Volg ons en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Janou

Ik ben Social Media Marketeer bij Tegelstudio en verzorg content voor alle Social Media kanalen binnen dit bedrijf. Ik houd je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & trends en deel inspiratie voor alle ruimtes in en rondom huis.

Toon alle artikelen van Janou.

Dit vind je misschien ook interessant