Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Janou | 10-12-2021 2 Minuten

Hoe deel je je badkamer optimaal in?

Indeling van je badkamer

Nadat je inspiratie hebt opgedaan en weet wat je ongeveer in je badkamer wilt hebben, is het slim om naar de indeling te gaan kijken. Dit is echter niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Naast de vaste elementen moet je namelijk ook plek overhouden om opbergruimtes te creëren, dus maak je badkamer niet te vol. Ook de plaats om uitgebreid te badderen of te douchen moet ruim genoeg zijn. In onze showroom maken we gebruik van een 3D tool waardoor de indeling van de badkamer overzichtelijker gemaakt wordt voor onze klanten De indeling van je badkamer hangt er natuurlijk maar net van af hoe groot de ruimte is die je wilt benutten. In deze blogpost delen we ze op in drie categorieën 1. kleine (tot 5 m2), 2. middelgrote (tot 9m2),  en 3. grote (vanaf 9m2) badkamers.

Kleine badkamer

Creativiteit is super belangrijk als je een kleine badkamer hebt. Er zullen helaas vaak keuzes gemaakt moeten worden in verband met de beperkte aantal m², dus bedenk van te voren goed wat er sowieso in jouw badkamer moet komen. Kies je voor een bad of een luxe douche? In plaats van te kijken wat er niet kan, is het belangrijk om juist naar de mogelijkheden te kijken. Met een beetje puzzelwerk en de nodige creatieve oplossing kom je al een heel eind. Een kleine badkamer is perfect om bijvoorbeeld een regendouche te plaatsen. Zo creëer je toch een spa gevoel bij jouw thuis. Wil je persé een douche én een bad, maar reikt de ruimte niet uit? Wat dacht je van het plaatsen van een bad samen met een badwand. Op deze manier kun je het bad namelijk ook als douche gebruiken. Super handig en multifunctioneel!

Een kleine wastafel met een enkele waskom is meer dan voldoende, hierdoor is er waarschijnlijk ook nog plek over voor een toilet. Kies voor een hangend toilet, de open ruimte eronder laat de badkamer namelijk een stuk groter lijken.

Middelgrote badkamer

Bij een middelgrote badkamer hoef je hoogstwaarschijnlijk al minder compromissen te sluiten. Je kunt er een bad én een douche in kwijt, mits je de juiste keuzes wat betreft opstellingen maakt natuurlijk. Als je zowel de douchecabine als het bad tegen de wand plaatst, benut je de ruimte optimaal. Kies voor een luxe douchecabine in plaats van een inloopdouche. Niet alleen geeft een douchecabine je badkamer een mooie uitstraling, je houdt ook de warmte beter vast en je hebt minder last van waterspatten buiten de douche. Als je niet persé een bad en een douche wilt, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een luxer en groter badmeubel inclusief een dubbele wastafel.

Grote badkamer 

In een grote badkamer heb je de vrijheid om alles precies zo te plaatsen als jij het je voorstelt. De kunst is om de ruimte  in te delen op een manier waarop er toch een knus gevoel gecreëerd wordt. Dit kan door middel van een extra wandje of scherm waarmee je bijvoorbeeld het toilet afschermt van de rest van de ruimte of een nisje in de douche in te bouwen. Een mooi vrijstaand bad en badkraan geven jouw badkamer direct een luxe uitstraling. In dit geval hoeft het bad niet in een hoek of tegen een wand geplaatst te worden, want er is plek genoeg. Om er een echte eyecatcher van te maken, zou je het bad in het midden van de ruimte kunnen plaatsen. Wil je liever geen bad? Denk dan zeker eens na over een dubbele regendouche. Kies ook hier voor een breed badmeubel met veel opbergruimte, een extra kast is hier uiteraard geen probleem.
 

Tips

Een paar laatste tips willen we je graag nog meegeven voor het bepalen van de indeling van jouw droombadkamer.

Heb je niet zo veel ruimte? Kies voor lichte, zachte kleuren; deze maken de kamer optisch al een stuk groter dan als je met donkere kleuren zou werken. Daarnaast zijn meubels met een open frame echt een aanrader om het geheel een stuk ruimtelijker te laten ogen. Grote spiegels en zwevende lades zorgen ook voor ditzelfde effect. Heb je juist wel de ruimte en de mogelijkheden? Door de hoogte in te gaan met kasten of haakjes, maak je optimaal gebruik van de ruimte. Daarnaast heb je hierdoor lekker veel opbergruimte voor al je spulletjes. Ook extra brede wastafels maken een grote badkamer écht af.

Als je een schuin plafond hebt, betekent dit niet automatisch dat de ruimte hieronder verloren is. Er zijn namelijk best een aantal slimme oplossingen voor te bedenken, zoals bijvoorbeeld daar het bad of het badmeubel te plaatsen. Heb je een of meerdere schuine wanden? Kies dan voor een hoekbad, deze zijn tegenwoordig in de meest verschillende formaten en varianten te verkrijgen. Zo vind je er ongetwijfeld een die in jouw badkamer past.

Zorg voor het juiste licht! In alle drie de formaten badkamers is het licht essentieel. Verlichting met een dimmer is ideaal; hiermee kun je zelf kiezen wat voor en hoeveel licht je op welk moment hebt en kun je eenvoudig sfeer creëren.

Advies op maat

Vind je het toch nog lastig om zelf tot een concrete indeling van jouw droombadkamer te komen? Maak dan een afspraak in onze showroom met een van onze verkoopspecialisten. Zij denken graag met je mee en voorzien je van advies op maat. Door de jarenlange ervaring en het denken in creatieve oplossingen, zijn we er zeker van dat jullie samen tot een goed, haalbaar plan zullen komen. Veel succes!
Janou

Ik ben Social Media Marketeer bij Tegelstudio en verzorg content voor alle Social Media kanalen binnen dit bedrijf. Ik houd je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen & trends en deel inspiratie voor alle ruimtes in en rondom huis.

Toon alle artikelen van Janou.

Dit vind je misschien ook interessant