Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 31-10-2023 6 Minuten

Cersaie beurs Bologna 2023

Cersaie 2023

Cersaie is een van de belangrijkste internationale beurzen op het gebied van keramische tegels en badkamerinrichting. Het trekt ontwerpers, fabrikanten en professionals uit de tegel- en keramiekindustrie van over de hele wereld.

Ook dit jaar hebben wij weer nieuwe trends ontdekt die we graag met jullie delen.

Bloementrend

De eerste trend die we willen uitlichtten is de bloementrend. Die kennen we natuurlijk al van vorig jaar, maar dit jaar heeft de trend zich uitgebreid met meer abstracte patronen. De bloementrend in de tegelwereld is een populaire ontwerptrend die de afgelopen jaren aan kracht heeft gewonnen. Deze trend omvat het gebruik van bloemmotieven en bloemendecoraties op keramische tegels, zowel voor vloeren als wanden. Hier zijn enkele aspecten van de bloementrend in tegels:

  1. Diversiteit in ontwerpen: Bloementegels zijn verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, variërend van kleine bloemmotieven tot grootschalige bloemige patronen. Je kunt kiezen uit traditionele bloemendecoraties tot meer eigentijdse, abstracte bloemontwerpen.
  2. Kleurvariaties: Bloementegels worden vaak gekenmerkt door levendige kleuren en bloemrijke patronen. Ze kunnen een ruimte opfleuren en een vrolijke, frisse uitstraling geven.
  3. Klassieke elegantie: Sommige bloementegels bevatten traditionele patronen die een gevoel van klassieke elegantie en tijdloosheid uitstralen. Deze tegels kunnen goed passen bij klassieke of vintage interieurs.
  4. Natuurlijke inspiratie: Bloementegels worden vaak geïnspireerd door de natuur. Ze kunnen bloemen uit verschillende regio's en seizoenen weergeven, waardoor ze een verbinding met de natuur creëren.
  5. Accentmuren en accentvloeren: Bloementegels worden vaak gebruikt om accentmuren en accentvloeren te creëren. Dit kan een ruimte een opvallend kenmerk geven en fungeren als een blikvanger in de kamer.
  6. Combinaties met andere tegeltrends: Bloementegels kunnen goed worden gecombineerd met andere tegeltrends, zoals houtlook, marmer, betonlook of geometrische patronen, om unieke en aantrekkelijke ontwerpen te creëren.
  7. Kunstzinnige uitingen: Sommige bloementegels worden geleverd in artistieke en handgemaakte ontwerpen, waardoor ze echt als kunstwerken fungeren.
Photo credits: Tegelstudio

Pasteltrend

De tegeltrend van pastelkleuren is de afgelopen jaren in opkomst en blijft een populaire keuze voor interieurontwerpers en huiseigenaren.
Pastelkleuren zijn zachte, lichte kleuren die zijn afgeleid van verzadigde kleuren door ze te mengen met wit. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van de pastelkleuren trend in tegels:

  1. Zachte en rustgevende uitstraling: Pastelkleuren hebben een kalmerende en serene uitstraling. Ze creëren een gevoel van rust en evenwicht in de ruimte en kunnen bijdragen aan een ontspannen sfeer.
  2. Ruimtelijkheid: Pastelkleuren hebben de eigenschap om een ruimte groter te doen lijken. Ze weerspiegelen het licht en kunnen een gevoel van luchtigheid en ruimtelijkheid in een kamer bevorderen, wat vooral waardevol is in kleinere ruimtes.
  3. Veelzijdigheid: Pastelkleuren zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gecombineerd met andere kleuren en materialen. Ze passen goed bij zowel neutrale tinten als heldere accentkleuren, waardoor ontwerpers talloze mogelijkheden hebben voor het creëren van aantrekkelijke kleurenschema's.
  4. Tijdeloosheid: Pastelkleuren zijn over het algemeen tijdloos en kunnen dienen als een lange termijn keuze voor interieurontwerp. Ze zijn minder onderhevig aan snel veranderende modetrends.
  5. Accenten en contrast: Pastelkleuren kunnen worden gebruikt als accenten om bepaalde elementen of gebieden in een ruimte te markeren. Ze vormen een uitstekende aanvulling op witte of donkere tegels om contrast te creëren.
  6. Toepasbaarheid op verschillende oppervlakken: Pastelkleuren kunnen worden gebruikt voor zowel vloeren als wanden. Ze zijn ook geschikt voor diverse kamers, waaronder keukens, badkamers, woonkamers en slaapkamers.
  7. Stemming en emotie: Elke pastelkleur kan een andere stemming of emotie oproepen. Bijvoorbeeld, lichtblauw kan een gevoel van kalmte bevorderen, terwijl zachtroze een gevoel van zachtheid en tederheid kan overbrengen.
  8. Verfrissend en eigentijds: Pastelkleuren voegen een frisse, eigentijdse uitstraling toe aan een ruimte. Ze kunnen een gevoel van vernieuwing en vitaliteit creëren.

Kortom, de pastelkleuren trend in tegels biedt een scala aan ontwerpmogelijkheden voor diegenen die op zoek zijn naar een lichte, zachte en rustgevende esthetiek in hun interieur. Of het nu gaat om vloeren, wanden of accentstukken, pastelkleurige tegels kunnen een ruimte verfraaien en een aangename sfeer creëren. Photo credits: Tegelstudio
De nieuwe serie Retina (links) van Imola Ceramica kenmerkt zich door het gekleurd aardewerk. Aardse tinten in vijf verschillende formaten, uitgevoerd in een matte afwerking. 
De serie Färgblock (rechts) van Quintessenza, betekend letterlijk Colour block in het engels. De serie is ontworpen door designer en kleurexpert Tekla Evelina Severin.  Photo credits: Tegelstudio

Marmertrend

Een andere trend die door ontwikkeld wordt en die het nog steeds goed doet is de marmerlook.
Wel zien we bij de marmerlook dat fabrikanten steeds meer durven te spelen met gewaagde kleuren en patronen, zoals bijvoorbeeld de nieuwe serie Star van Sant Agostino. De marmerlook trend in keramische tegels biedt een uitstekende mogelijkheid om de verfijning en tijdloosheid van marmer in huis te brengen, terwijl tegelijkertijd de voordelen van duurzaamheid, veelzijdigheid en kostenefficiëntie worden behouden. Het is een populaire keuze voor vloeren en wanden in woonruimtes, badkamers en keukens, evenals commerciële ruimtes waar een luxe uitstraling gewenst is. Enkele voordelen van marmerlook tegels op een rij:

  1. Natuurlijke uitstraling: Keramische marmerlook tegels bootsen de verfijnde uitstraling en het natuurlijke patroon van echt marmer na. Ze bieden de elegantie en schoonheid van marmer zonder de kosten en het onderhoud dat gepaard gaat met natuurlijk marmer.
  2. Duurzaamheid: Keramische tegels zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, krassen en beschadigingen. Ze behouden hun uiterlijk en structuur gedurende vele jaren, zelfs in drukbezochte ruimtes.
  3. Vochtbestendigheid: In tegenstelling tot natuurlijk marmer zijn keramische marmerlook tegels bestand tegen vocht en water. Ze zullen niet kromtrekken, uitzetten of beschadigd raken door water, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.
  4. Veelzijdigheid: Marmerlook keramische tegels kunnen worden gebruikt voor zowel vloeren als wanden en zijn beschikbaar in diverse ontwerpen, kleuren en patronen. Dit maakt ze geschikt voor verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern.
  5. Onderhoudsgemak: Keramische marmerlook tegels vereisen minimaal onderhoud. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en behouden hun uiterlijk zonder dat ze hoeven te worden afgedicht of gepolijst, zoals natuurlijk marmer.
  6. Kostenbesparend: Keramische marmerlook tegels zijn doorgaans betaalbaarder dan echt marmer, waardoor ze een kostenefficiënte optie zijn voor mensen die de luxe uitstraling van marmer willen zonder de hoge kosten.
  7. Veel keuzemogelijkheden: Marmerlook tegels zijn verkrijgbaar in verschillende marmerpatronen en kleuren, variërend van klassiek wit Carrara-marmer tot warmere aderige tinten. Dit biedt ontwerpers en huiseigenaren de mogelijkheid om tegels te selecteren die bij hun specifieke esthetische voorkeuren en ruimteontwerpen passen.
Photo credits: Tegelstudio
De nieuwe serie Marmer Onyx (links) van Atlas Concorde is een marmer serie, verkrijgbaar in 6 kleuren en 5 formaten waaronder ook een XXL formaat van 120x278cm. 
Rechts de nieuwe serie Star van Sant Agostino. Onyx en Marble: de collectie bestaat uit twee soorten die vorm krijgen in de graphics die onyx en marmer interpreteren. De eerste is de explosie van kleur in een mengsel van tinten en nuances.

Photo credits: Tegelstudio

Vol inspiratie

Hopelijk konden we je een beetje laten meegenieten van al het moois dat er op de Cersaie beurs van dit jaar te vinden was en kun je vol inpsiratie in het weekend starten! Als de nieuwe series bij ons verkrijgbaar zijn, laten we het natuurlijk direct weten via onze sociale media kanalen. Volg ons en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Kayleigh

Ik ben Online Content Creator bij Tegelstudio en houd je op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels en sanitair. Mijn specialiteit, trends en lifestyle onderwerpen!

Toon alle artikelen van Kayleigh.

Dit vind je misschien ook interessant