Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 29-11-2022 2 Minuten

Charges en kleurnuances

Charges en kleurnuances: hoe ontstaan kleurverschillen binnen eenzelfde serie, wat moet je hierover weten en hoe kun je ervoor zorgen dat je bij een eventuele nabestelling de juiste kleurbatch krijgt? Je leest het allemaal in deze blog!

Charges en kleurnuances bij tegels

Contrasten

Hoewel er bij tegels sprake is van dezelfde fabrikant, serie en kleuraanduiding, kan het soms toch zo zijn dat verschillende productiebatches kleine contrasten vertonen. De kleur, het decor, de glans of de textuur van het oppervlak kunnen dus soms anders zijn; maar hoe ontstaan deze afwijkingen eigenlijk?

Dat zit zo: tegels worden maximaal 50 uur in meterslange ovens gebakken. Afhankelijk van het type tegel worden ze blootgesteld aan een hitte van 850 tot 1200 ° C. Omdat de tegels gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen, kunnen afwijkingen optreden tijdens de bakprocessen. Dit betekent dat er tussen tegels van verschillende productiepartijen kleine verschillen kunnen optreden. Afwijkingen kunnen bestaan uit kleine verschillen in kleur, textuur of glans. Maar wat betekent dat nu precies voor jou en waar moet je op letten?

Productiebatches

Als je bijvoorbeeld na een paar jaar dezelfde tegels bestelt, kunnen subtiele verschillen gezien worden. Dit wordt vooral goed zichtbaar als de tegels in dezelfde ruimte worden gebruikt. Indien de tegels destijds bij ons zijn besteld kun je bij een nabestelling bij ons informeren welke batch je destijds hebt gehad.
Zo beschrijft fabrikant Villeroy & Boch de nuances bijvoorbeeld met een getal van twee cijfers en één letter (bijvoorbeeld 45 C). Als je opnieuw bestelt, is het dus zinvol om deze cijfercombinatie ook op te geven om dezelfde of een vergelijkbare kleur te krijgen.

Houd er echter wel rekening mee dat we na verloop van tijd in de meeste gevallen nog kunnen beschikken over actuele partijen. Dit houdt in dat we ons best doen om je dezelfde batch te leveren. Als de partij echter niet beschikbaar is in ons magazijn, bij onze partner of de fabrikant, kunnen we er alleen naar streven de best mogelijke oplossing te zoeken.

In het kort

Series uit verschillende productiepartijen kunnen kleine variaties vertonen ten opzichte van andere productiepartijen omdat ze worden geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen.

De verschillende batches worden altijd aangeduid met een code. Het serienummer is altijd hetzelfde, maar voor de individuele productiebatches wordt er nog een extra code bijgevoegd. Iedere fabrikant codeert dit op zijn eigen wijze.

Bij het nabestellen van tegels is het van belang altijd de batchaanduiding aan te geven om kleurverschillen te voorkomen. Wij registeren bij alle bij ons gekochte tegels uit welke productiepartij deze zijn geleverd en proberen op deze manier bij een nabestelling altijd dezelfde batch voor jou te organiseren. Helaas kunnen we dit niet voor 100% garanderen, omdat we niet zeker zijn of er van de betreffende partij nog tegels beschikbaar zijn. In dat geval streven we altijd naar het beste alternatief.
Kayleigh

Ik ben Online Content Creator bij Tegelstudio en houd je op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels en sanitair. Mijn specialiteit, trends en lifestyle onderwerpen!

Toon alle artikelen van Kayleigh.

Dit vind je misschien ook interessant