Uitleg

Charges en kleurnuances

Hoewel er bij tegels sprake is van dezelfde fabrikant, serie en kleuraanduiding, kunnen verschillende productiebatches toch kleine verschillen vertonen. De kleur, het decor, de glans of de textuur van het oppervlak kunnen soms anders zijn. Maar hoe ontstaan er zulke afwijkingen?

Tegels worden maximaal 50 uur in meterslange ovens gebakken. Afhankelijk van het type tegel worden ze blootgesteld aan een hitte van 850 tot 1200 ° C. Omdat tegels gemaakt zijn van natuurlijke grondstoffen, kunnen afwijkingen optreden tijdens bakprocessen. Dit betekent dat er tussen tegels van verschillende productiepartijen kleine verschillen kunnen optreden. Afwijkingen kunnen bestaan uit kleine verschillen in kleur, textuur of glans. Wat betekent dat voor jou?

Als u bijvoorbeeld na een paar jaar dezelfde tegels bestelt kunnen, vooral als ze in dezelfde ruimte worden gebruikt, subtiele verschillen zichtbaar zijn. Indien de tegel bij ons is besteld kunt U bij een nabestelling bij ons informeren welke batch u hebt destijds hebt gehad.
Villeroy & Boch beschrijft bijvoorbeeld de nuances met een getal van twee cijfers en een letter (bijvoorbeeld 45 C). Als u opnieuw bestelt, is het dus zinvol om deze cijfercombinatie op te geven om dezelfde of een vergelijkbare kleur te krijgen.

Houd er echter wel rekening mee dat we na verloop van tijd in de meeste gevallen nog kunnen beschikken over actuele partijen. Dit houdt wel in dat we ons best doen om u dezelfde batch te leveren. Als de partij echter niet beschikbaar is in ons magazijn, onze partner of de fabrikant, kunnen we er alleen naar streven de best mogelijke oplossing te zoeken.

Kort samengevat

Series uit verschillende productiepartijen kunnen kleine variaties vertonen ten opzichte van andere productiepartijen omdat ze worden geproduceerd uit het natuurlijke grondstoffen.

De verschillende batches worden altijd aangeduid met een code. Serienummer is altijd hetzelfde maar voor de individuele productiepartij wordt nog een extra code bijgevoegd. Iedere fabrikant codeert dit op zijn eigen wijze.

Bij het nabestellen van tegels is het van belang altijd batchaanduiding aan te geven om kleurverschillen te voorkomen. Wij registeren bij alle bij ons gekochte tegels uit welke productiepartij deze zijn geleverd proberen altijd dezelfde batch voor u te organiseren. Helaas kunnen we er niet voor 100% garanderen, omdat we niet zeker zijn of er van de betreffende partij nog tegels beschikbaar zijn. In dat geval streven we altijd naar het beste alternatief.

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags