Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 30-04-2019 2 Minuten

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigen naam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Oppervlaktedesigns

De hoogwaardige Vilbostone-tegels zijn verkrijgbaar in verschillende oppervlaktedesigns. Het materiaal kan zowel ongeglazuurd als geglazuurd worden geleverd.
Dankzij verschillende oppervlakken die met Vilbostone kunnen worden gerealiseerd zoals mat, gematteerd, gepolijst of met reliëfoppervlak, kan Villeroy & Boch verschillende looks en effecten bieden. Porcellanato van Vilbostone is ook beschikbaar in verschillende antislipklassen, maar dit is afhankelijk van de tegelserie. Trouwens, niet alle tegelseries van Villeroy & Boch krijgen automatisch het kenmerk Vilbostone of VilbostonePlus. Kijk voor meer informatie op de productbeschrijvingen in onze webshop. We schrijven altijd bij het product of het hier Vilbostone of VilbostonePlus porcellanato betreft.

Vilbostoneplus

De aanduiding VilbostonePlus betekend dat het Vilbostone-porcellanato van Villeroy & Boch is gecoat met een speciale oppervlaktebescherming waardoor het oppervlak verzegeld wordt. VilbostonePlus wordt altijd gebruikt op ongeglazuurde Vilbostone-tegels. Door de oppervlakverzegeling zijn de tegels nog minder gevoelig voor vuil en vlekken. Een extra behandeling met impregneermiddelen is daarom niet meer nodig en wordt ten sterkste afgeraden.  Het kan zelfs averechts werken en leiden tot een vette film op het tegeloppervlak. De met VilbostonePlus verzegelde tegels zijn zelfs geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Ze zijn bestand tegen vorst en chemicaliën en zijn kleurbestendig.

De voordelen van Vilbostone

Geschikt voor zowel privé als openbare ruimtes, afhankelijk van de slipweerstand.
Vilbostone en Vilbostone Plus porcellanato is geschikt voor vloeren en wanden.
Duurzaam en steviger dan gewoon porselein.
Geschikt voor vloerverwarming.
Met name vorst-, vlek- en krasbestendig

Verzorgingstips

Matte niet-gepolijste porcellanato tegels met Vilbostone mogen niet met een impregneermiddel worden behandeld. Ongeglazuurde gladde of reliëftegels worden op den duur echter gevoeliger voor vuil en moeten overeenkomstig intensiever worden gereinigd dan geglazuurde vloeroppervlakken. In het bijzonder kunnen oliën, vetten en kleurstoffen of siliconen en afdichtmiddelen in dit geval een permanente vlek op de tegels achterlaten. Dergelijke vlekken moeten snel worden verwijderd. Hoe sneller de vlek verwijderd wordt des te groter is de kans  ze volledig te verwijderen.  Dankzij de weerstand van de tegels tegen chemicaliën is schoonmaken eenvoudig. Alleen waterstoffluoride kan het oppervlak van de tegels sterk aantasten. Daarom raden wij ten zeerste aan om het gebruik van reinigingsmiddelen op basis van waterstoffluoride te vermijden.

Vilbostone en vilbostoneplus porcellanto tegels

Een van de bekendste series van Villeroy & Boch uit Vilbostone-porcellanato is zeker de steenlookserie Bernina. Met warme kleuren, een eenvoudig ontwerp en een matte afwerking, zien de tegels er natuurlijk en authentiek uit.  Villeroy & Boch Ground Line is een andere bekende tegelserie die er klassiek en eenvoudig uitziet. Ze is zelfs nog iets terughoudender dan de Bernina serie. Dat is de reden waarom Ground Line perfect is voor het creëren van eenvoudige, puristische en tijdloze woonconcepten.  Crossover is een keramische interpretatie van vulkanisch gesteente. De tegels in deze serie zijn ook erg eenvoudig en elegant. Daardoor is cross-over beschikbaar in vele formaten. Dit maakt deze tegels een goede keuze voor veel verschillende ruimtes.  Naast Bernina is Villeroy & Boch My Earth waarschijnlijk de bekendste en meest populaire serie. En ook zij werd gerealiseerd in porcellanato van Vilbostone. De wilde natuursteen is geschikt voor een natuurlijke stijl in de woonkamer. Deze is vergelijkbaar met Villeroy & Boch Mineral Spring. Deze serie doet ook denken aan steen en heeft een leisteenachtig oppervlak. Ontdek Mineral Spring in VilbostonePlus porcellanato in onze webshop!
Kayleigh

Ik ben Online Content Creator bij Tegelstudio en houd je op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels en sanitair. Mijn specialiteit, trends en lifestyle onderwerpen!

Toon alle artikelen van Kayleigh.

Dit vind je misschien ook interessant