Uitleg

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Oppervlaktedesigns

De hoogwaardige Vilbostone-tegels zijn verkrijgbaar in verschillende oppervlaktedesigns. Het materiaal kan zowel ongeglazuurd als geglazuurd worden geleverd.
Dankzij verschillende oppervlakken die met Vilbostone kunnen worden gerealiseerd zoals mat, gematteerd, gepolijst of met reliëfoppervlak, kan Villeroy & Boch verschillende looks en effecten bieden. Porcellanato van Vilbostone is ook beschikbaar in verschillende antislipklassen, maar dit is afhankelijk van de tegelserie. Trouwens, niet alle tegelseries Villeroy & Boch krijgen automatisch automatisch Vilbostone of VilbostonePlus. Kijk voor meer informatie op de productbeschrijvingen in onze webshop. We schrijven altijd bij het product of het hier Vilbostone of VilbostonePlus porcellanato betreft!


Vilbostoneplus

De aanduiding VilbostonePlus betekend dat het Vilbostone-porcellanato van Villeroy & Boch is gecoat met een speciale oppervlaktebescherming waardoor het oppervlak verzegeld wordt. VilbostonePlus wordt altijd gebruikt op ongeglazuurde Vilbostone-tegels. Door de oppervlakverzegeling zijn de tegels nog minder gevoelig voor vuil en vlekken. Een extra behandeling met impregneermiddelen is daarom niet meer nodig en wordt ten sterkste afgeraden.  Het kan zelfs averechts werken en leiden tot een vette film op het tegeloppervlak. De met VilbostonePlus verzegelde tegels zijn zelfs geschikt voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Ze zijn bestand tegen vorst en chemicaliën, en zijn kleurbestendig.

Uw voordelen met Vilbostone

Geschikt voor zowel privé als openbare ruimtes, afhankelijk van de slipweerstand.
Vilbostone en Vilbostone Plus porcellanato is geschikt voor vloeren en wanden.
Duurzaam en steviger dan gewoon porselein.
Geschikt voor vloerverwarming.
Met name vorst-, vlek- en krasbestendig

Verzorgingstips.

Matte niet-gepolijste porcellanato tegels met Vilbostone mogen niet met een impregneermiddel worden behandeld. Ongeglazuurde gladde of reliëftegels worden op den duur echter gevoeliger voor vuil en moeten overeenkomstig intensiever worden gereinigd dan geglazuurde vloeroppervlakken. In het bijzonder kunnen oliën, vetten en kleurstoffen of siliconen en afdichtmiddelen in dit geval een permanente vlek op de tegels achterlaten. Dergelijke vlekken moeten snel worden verwijderd. Hoe sneller de vlek verwijderd wordt des te groter is de kans  ze volledig te verwijderen.  Dankzij de weerstand van de tegels tegen chemicaliën is schoonmaken eenvoudig. Alleen waterstoffluoride kan het oppervlak van de tegels sterk aantasten. Daarom raden wij ten zeerste aan om het gebruik van reinigingsmiddelen op basis van waterstoffluoride te vermijden.

Vilbostone en vilbostoneplus porcellanto tegels

Een van de bekendste series van Villeroy & Boch uit Vilbostone-porcellanato is zeker de steenlookserie Bernina. Met warme kleuren, een eenvoudig ontwerp en een matte afwerking, zien de tegels er natuurlijk en authentiek uit.  Villeroy & Boch Ground Line is een andere bekende tegelserie die er klassiek en eenvoudig uitziet. Ze is zelfs nog iets terughoudender dan de Bernina serie. Dat is de reden waarom Ground Line perfect is voor het creëren van eenvoudige, puristische en tijdloze woonconcepten.  Crossover is een keramische interpretatie van vulkanisch gesteente. De tegels in deze serie zijn ook erg eenvoudig en elegant. Daardoor is cross-over beschikbaar in vele formaten. Dit maakt deze tegels een goede keuze voor veel verschillende ruimtes.  Naast Bernina is Villeroy & Boch My Earth waarschijnlijk de bekendste en meest populaire serie. En ook zij werd gerealiseerd in porcellanato van Vilbostone. De wilde natuursteen is geschikt voor een natuurlijke stijl in de woonkamer. Deze is vergelijkbaar met Villeroy & Boch Mineral Spring. Deze serie doet ook denken aan steen en heeft een leisteenachtig oppervlak. Ontdek Mineral Spring in VilbostonePlus porcellanato in onze webshop!

Misschien vinden ze dat ook leuk

Het vinden van de juiste badkamertegels

Het vinden van de juiste badkamertegels

De badkamer is in de meeste gevallen een van de grootste tegelprojecten in huis. De badkamer is de plaats waar tegels op de vloer en op alle wanden worden aangebracht. De keuze van de tegels voor wand en vloer moet goed worden overwogen, omdat ze bepalend zijn voor de sfeer in de badkamer.

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Ultieme ontwerp-tip voor uw badkamer

Deze designtip voor de badkamer is eenvoudig te gebruiken en heeft een immens effect! In dit item leggen we uit hoe je een heel eenvoudige techniek kunt gebruiken om de badkamer veel effectiever te maken, onafhankelijk van de tegel die je gebruikt!

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

10 wetenswaardigheden over het thema badkamer

Hoe lang brengen mensen gemiddeld door in de badkamer?
Wat zijn de trends voor de komende jaren?
En hoe groot is de gemiddelde badkamer?
Naar aanleiding van een uitgebreide studie is men hierachter gekomen. In onze blog kun je de 10 belangrijkste feiten achterhalen!

Betonlook in de badkamer

Betonlook in de badkamer

Betonlook is al lang gevestigd in de outdoorsector. Vooral patiotegels zijn erg populair in deze puristische look. Maar inmiddels blijft de betonlook niet langer beperkt tot buitenruimten. Het wordt nu ook steeds meer in binnenruimtes toegepast zoals badkamers!

Tegeltrends: zwart en wit is weer

Tegeltrends: zwart en wit is weer "in"

Sommige trends gaan nooit weg. Dat is ook zo bij de tegels, die in deze blogpost worden vermeldt. Tegels in zwart en wit! Er zijn talloze manieren om een tijdloze stijl te creëren in de badkamer, keuken of woonkamer. Slechts een van deze creëert een zeer speciale sfeer. De sfeer van zwart en wit!

Tegels in de woonkamer

Tegels in de woonkamer

Laat je inspireren om tegels in je woonkamer te leggen. 
Tegenwoordig is er enorm veel keuze in formaten en uitvoeringen.
Zelfs houttegels die van echt hout niet meer te onderscheiden zijn behoren tot de mogelijkheden.

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone en Vilbostoneplus van Villeroy & Boch

Vilbostone is de naam van de porcellanato tegels van Villeroy & Boch. Vilbostone is een eigennaam, die dus alleen door Villeroy & Boch wordt gebruikt voor zijn eigen porcellanato.

Antislip klassen

Antislip klassen

Onze merkfabrikanten bieden hun tegels vaak in verschillende antislipklassen aan. Volgens de EG-bouwproductenverordening moet elke vloer veilig zijn voor de toepassing waarvoor je deze gebruikt. Daarbij is de slipweerstand een van de vereisten voor de vloer.

Modulaire tegelseries

Modulaire tegelseries

In onze online winkel vindt u talrijke tegelseries, die modulair zijn. Dit betekent dat de tegels niet alleen beschikbaar zijn in één formaat, maar in verschillende combineerbare formaten.

Voegkleur

Voegkleur

Hieronder kun je informatie vinden om je te helpen de juiste voegkleur te kiezen.

Voegbreedte

Voegbreedte

Kies de juiste voegbreedte bij uw tegel.

Tegellijm

Tegellijm

Waar moet je op letten als je tegels gaat aanbrengen.

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit omdat in de natuur geen steen hetzelfde is en een betonnen vloer verschillende verweerd is. In sommige series vindt u bijvoorbeeld een label dat aangeeft dat de tegels van uw keuze in verschillende tinten worden afgeleverd.

Terras en woonkamer samengevoegd

Terras en woonkamer samengevoegd

Het idee is niet nieuw om woonruimtes zo open en helder mogelijk te bouwen. Vooral bij het plannen van nieuwe gebouwen is het belangrijk om zelfs de kleinste nissen zo open en ruim mogelijk te maken. Geen wonder dat steeds meer ruimte in en rond het huis worden betrokken bij de moderne bouwwijze.

Tegel slijtgroepen

Tegel slijtgroepen

Wat betekend de slijtgroep bij tegels eigenlijk en hoe duiden de tegelproducenten deze aan.

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Gerectificeerde, niet-gerectificeerde tegels

Onder een aantal tegels staat bij de productdetails aangegeven: Gerectificeerd: Ja
In het hieronder beschreven blog wordt dit duidelijk uitgelegd.
Sommige tegels zijn zowel als gerectificeerd en niet gerectificeerd te bestellen.
Voordeel van gerectificeerde tegels is dat men met een extreem smalle voeg kan werken.

Categorieën

Bezoek onze Showroom

Tegelstudio Showroom

Vind ons op Facebook

Tags