Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback
Van zondag 21 t/m dinsdag 23 april, op zaterdag 27 april (Koningsdag) en op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) zijn wij gesloten.

Op maandag 20 mei zijn wij van 10:00 tot 16:00 uur geopend. Kom dus op 2e Pinksterdag gezellig langs in onze 2500 m² showroom in Tienray.
Onze verkoopspecialisten staan voor je klaar en helpen je graag bij het vinden van jouw nieuwe tegelvloer of badkamer.

Kayleigh | 19-07-2022 2 Minuten

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit, dit om een natuurgetrouw effect te creëren. Omdat in de natuur geen enkele steen hetzelfde is, is het natuurlijk van belang dit ook bij tegels toe te passen.  

Variatie- en kleurspellen voor authentieke vloeren en wanden

Systeem

Sommige series worden geproduceerd met een speciale variëteit, dit om een natuurgetrouw effect te creëren.
Omdat in de natuur geen enkele steen hetzelfde is, is het natuurlijk van belang dit ook bij tegels toe te passen.  Er zijn verschillen te zien in kleur en structuur, het blijft tenslotte een natuurproduct. Daarnaast kunnen tegels ook door productie verschillen om een bepaald effect te bereiken. Er zijn tegelseries met zowel kleine kleurafwijkingen als tegelseries met sterkere kleurverschillen; dit wordt ook wel kleurspel of variatie genoemd. Verschillen in de variatie van de tegels betekent dat de tegels geen volledig verschillende kleuren hebben, maar door scharkeringen en/of structuur niet of nauwelijks binnen hun kleur verschillen. Dit creëert levendige effecten, die vooral worden gebruikt in natuursteenoptiek. Door deze techniek kan een authentiek beeld worden verkregen van bijvoorbeeld verschillende soorten gesteenten. Om te herkennen of het een tegelserie is met grote kleurafwijkingen, of de tegelserie grotendeels een uniform kleurverloop heeft, is de aanduiding V1, V2, V3 of V4 te zien. Zo verdeelt Villeroy & Boch zijn serie in vier categorieën: 1. lage variatie, 2. gemiddelde variatie, 3. grote variatie en 4. zeer grote variatie. Je kunt onze afbeeldingen gebruiken om een idee te krijgen van hoe de individuele kleurvariaties verschillen:

Kleurspel en variaties:

v1 - geringe Variation / geringes Farbspiel

V1 - Kleine variatie in structuur en kleurweergave
De tegels hebben nauwelijks merkbare verschillen. De vloer ziet er bijzonder rustig uit. Kleuren en structuren zijn bijna hetzelfde voor iedere tegel.


v2 - mittlere Variation / mittleres Farbspiel

V2 -  Gemiddelde variatie in structuur en kleurweergave
Hier zijn kleine verschillen tussen de tegels zichtbaar. Over het algemeen is er nog steeds een rustig, natuurlijk totaalbeeld.

v3 - hohe Variation / hohes Farbspiel

V3 - Grote variatie in structuur en kleurenweergave
Met tegels in een deze klasse zijn de verschillen tussen de tegels relatief duidelijk zichtbaar.
De vloer is levendig en gevarieërd.


v4 - starke Variation / starkes Farbspiel

V4 - Sterke variatie in patroon en kleurenweergave
Hier wordt de variatie gebruikt als een gericht stilistisch instrument. De tegels verschillen sterk in kleur en / of structuur en ontwikkelen een intens beeld.

De wereld van het kleurspel

Een rustig of juist levendig kleurspel kenmerkt het karakter van de tegel. Zo zijn er tegelseries die een grotendeels uniform kleurconcept volgen, maar er zijn ook tegelseries die bewust met verschillende nuances en structuren geproduceerd zijn. In dit geval is de kleurvariatie gewenst en geen fout van de fabrikant. Gaat het bijvoorbeeld om een serie tegels met een houtlook of steenlook, dan kan een sterke kleurvariatie ook het natuurlijke karakter van de tegel onderstrepen. Uiteindelijk is de sterkte van de kleurvariatie een kwestie van individuele smaak.
Kayleigh

Ik ben Online Content Creator bij Tegelstudio en houd je op de hoogte van de nieuwste collecties, trends en ontwikkelingen op het gebied van tegels en sanitair. Mijn specialiteit, trends en lifestyle onderwerpen!

Toon alle artikelen van Kayleigh.

Dit vind je misschien ook interessant