Prijsbelofte Showroom Nog vragen? +31 (0)478 - 69 11 63
tegelstudio.nl monster cashback

Keraben Millenium

Elegantie in de badkamer

Keraben Millenium is een tegelserie die ondanks zijn kleurstelling niet zo klassiek is; gebogen lijnen, luxe glans en een concontrastrijk design. Ondanks het domin
ante wit profileert White Millennium zich door opwindende 3D-effecten. Een ander hoogtepunt is de mogelijkheid om te kiezen tussen een matte en een glanzende afwerking.
Hoewel de 3D-reliëfs op de tegels identiek zijn, is het effect toch heel anders. De Spaanse tegelserie Millenium voldoet aan de hoge eisen van een hoogwaardige tegel. De serie voldoet niet alleen aan alle technische vereisten voor een tegelassortiment voor de badkamer of keuken. Visueel gezien behoort Millenium, met zijn hommage aan zwart en wit, zeker niet tot de categorie eenvoudige witte badkamertegels.

Contrasten met 3d muurtegels

Millenium behoort volledig tot de categorie contrastrijk. Het meest voor de hand liggende contrast is dat van de kleuren. Maar een ander zeer opvallend contrast is het contrast van reliëf. De 3d-decoraties en reliëfs maken indruk met hun unieke dynamiek. Met name de gebogen golven passen wonderwel in de badkamer vanwege hun thema: de glans (hoogglans of zijdeglans) die doet denken aan water, de geometrische golvende lijnen ondersteunen deze indruk. Millenium biedt vier verschillende looks: een langgetrokken golfpatroon (stroming) dat doet denken aan het natte gedeelte van een zandstrand; een patroon met een sterk geometrisch ontwerp door rechthoekige hobbels (quilt); een golvend gecontroleerd patroon (rubik) en een eenvoudig, glad oppervlak (in glanzend of mat gegroefd). De zwarte tegels zijn echter alleen beschikbaar in het klassieke golvende strandpatroon.

Milleniumtegels: mat en glanzend

Met Keraben Millenium-tegels kunt u kiezen tussen een glanzende en een matte afwerking. Het bijzondere van de matte tegel gaat in het detail: fijne groeven lopen door de hele tegel, zodat naast het zichtbare van een herkenbaar 3D-uiterlijk ook een fijn groefeffect ontstaat. Dit helpt om de tegel er zijdeachtig uit te laten zien. Alleen als je van dichtbij kijkt, kun je de delicate groeven zien die niet alleen visueel bijdragen aan het algemene beeld, maar die ook het gevoel van de tegel versterken. Een vergelijkbaar hoogtepunt biedt ook de glanzende versie: het glanzende oppervlak brengt het 3D-ontwerp extra tot leven. Afhankelijk van de kijkhoek wordt het licht van het glanzende oppervlak naar de kamer gereflecteerd. Het resultaat is een adembenemend beeld, waardoor de wanden van de keuken, de eethoek en de badkamer in een nieuw licht opschijnen.

Trend: altijd zwart-wit

Een ontwerp dat steeds terugkomt: zwart en wit! Vooral in de keuken en in de badkamer wordt deze tegeltrend elk jaar opnieuw aangekondigd. Maar elke keer is de trend een beetje anders. De wandtegelserie Millenium van Keraben uit Spanje volgt opnieuw een andere aanpak. 3d-effecten creëren hier een verbluffende totaalindruk en transformeren de badkamer in een elegante wellness oase.
Keraben - Millenium: Kleuren


Millenium kleuren

Keraben viert het millennium duidelijk met een zwart-wit feestje, omdat de serie Millenium precies in deze twee kleuren beschikbaar is. Negro en Blanco. In tegenstelling tot series in natuursteenoptiek of betonlook, beperkt Millennium zich letterlijk tot deze 2 kleuren. De kleur zwart is eigenlijk diepzwart. De kleur wit is een elegant, licht gedempt wit met een marginale hoeveelheid beige. Deze twee tinten kunnen elkaar effectief aanvullen. Accenten worden bijvoorbeeld in een wit bad geplaatst met de zwarte golfpatroontegels (of omgekeerd!). Dankzij het grote oppervlak dat per tegel wordt bedekt, kan een klein vlak van bijvoorbeeld 4 of 5 zwarte tegels achter de armaturen beeldbepalend zijn.

Formaat en technische kenmerken

De wandtegels van de Spaanse keramiekserie zijn onderhoudsvriendelijk, elegant en hebben een groot formaat met 30x90 cm. Zoals bijna alle moderne muurtegels is Millenium gerectificeerd. Dit betekent dat de randen zich in een exacte hoek van 90 ° ten opzichte van het oppervlak bevinden. Op deze manier kunnen vooral smalle voegen worden gerealiseerd. Voor een tegel als Millennium is dat ook belangrijk omdat het 3D-ontwerp en daarmee het effect van de tegels niet wordt onderbroken. Dus zorg ervoor dat bij het aanbrengen van de tegels in je badkamer plaatst, de voeg ongeveer twee millimeter bedraagt. We raden twee millimeter aan, omdat het aardewerk wat speling nodig heeft om temperatuurschommelingen te compenseren.